Roxana Iordache (foto) publica pe blog articolul "TRIUMFALISM RUPT DE REALITATE SI TIGANIE LA PD-L", pe care il puteti citi in continuare.
'Consiliul National de Conducere al PD-L a fost un prilej de amuzament. Am ras mult la aceasta reprezentatie de balci ponosit. Si as fi ras si mai mult daca starea in care au adus tara si populatia n-ar fi de plans.
Tot felul de masti, (mai ales) vechi si noi, dar toate cu fardurile crapate, n-au facut decat sa se laude si in acelasi timp sa-si dea la gioale.
Pe de-o parte ziceau toti ca au facut opera de binefacere cu tara, ca sunt salvatorii natiunii de "greaua mostenire" liberala si pe de alta parte, se acuzau unii pe altii ca nu sunt asa de buni ca ei insisi.
Pe Boc n-are rost sa-l mai luam nici in ras, dara-mi-te in serios, mai ales ca tot el va fi in continuare si premier, si presedinte de partid (cum e si normal; de altfel, probabil, singurul lucru normal la PD-L si pe-asta vor sa-l anuleze!).
Principalul comic a fost Ioan Oltean, care s-a recomandat "dintre talibani" si a zis ca ei sunt partidul, fiindca ei l-au adus la putere. Adica, singuri s-au recomandat ca teroristi politici. Ceea ce sunt. Fapt pentru care Oltean merita apreciat.
Si ce-i prostia asta cu "integritatea" la PD-L, adica amendamentul Preda-Macovei-Voinescu - trei, Doamne si toti trei "reformisti"?!Cum adica sa votezi suspendarea din oficiu a celor urmariti penal, intr-un partid infractional? Cum au ajuns ei la putere? Prin frauda. Frauda care l-a facut pe Basescu presedinte. Ce s-ar face finu Falca, care, de fapt, ar putea fi considerat sef al guvernului, daca n-ar fi Udrea deasupra? Si deasupra ei, providentialul! Asa cum l-a numit ministra pe ciclopul de la Cotroceni. Care vede tot ce se intampla in PD-L, chiar si cand nu se transmite la televizor. Pentru el, totul e mereu live.
Drept pentru care Berceanu s-a laudat ca el are "cicatrice" din batalii pe bune, nu pe bloguri, ca "reformatorii". Videanu l-a laudat pe Boc ca salvator national, dar sala nu prea l-a aplaudat, cu toate ca i-a cerut-o. Ce conteaza? La conventia nationala il vor realege. Blaga a tunat ca statutul e tare si prevede sa fie sanctionati cei care nu respecta deciziile politice. Si toti au clamat ca partidul a castigat si va castiga tot ce se poate castiga. Si atunci, cum sa bagi in statut treaba cu "integritatea"?
S-au marait dar totodata s-au falit, toti, ca vor ramane la putere si dupa viitoarele alegeri. Iar Boc a promis crestere economica de cateva procente. Sulfina a zis ca PD-ul niciodata n-a avut aripi, doar a primit de la altii. Borfeta, care s-a facut la fel de blonda ca si Udrea, s-a intrebat, in extaz, care partid mai dezbate despre integritate? Fara numar! Si fara nume. Ca la votul pentru legea pensiilor. Si ca la contrabanda cu petrol de la Ploiesti. Apropo, nimic despre marea operatiune vama cu care s-au laudat cand s-a lansat, pana s-au prins ca-i prinde din urma. Cercul vicios. Balaurul care-si musca coada, cum ar fi, Blejnar, ca doar n-o sa-si muste capul?!
Nu-mi place sa folosesc termenul autism, pentru ca persoanele sunt, in lumea lor, geniale. Si n-au nici o vina ca s-au nascut asa. Iar apartinatorii, de regula, duc crucea lor cu dragoste.
Pe cand infractorii de la PD-L sunt izolati de viata reala si au rastignit o tara ca sa fure si sa tranzactioneze orice le poate aduce in plus putere si avere.
PD-L a demonstrat la scena deschisa ca nu-i un partid, ci o adunatura care isi protejeaza asocierea infractionala.
Triumfalism rupt de realitate. Ceea ce de altfel capeteniile ca Blaga, Videanu, Berceanu, Oltean stiu la fel de bine ca si Basescu. Dar balciul de azi facut parte din pregatirea psihologica a alegatorilor pentru frauda masiva pe care o pregatesc. La fel ca in 1946.
Tot ceea ce au facut a fost sa se preocupe de situatia partidului, de viitorul partidului, de victoria partidului. Chiar si Cristian Preda, cu afirmatia monumentala ca daca se adopta prevederea cu integritatea, "pierdem 200 de primari, dar castigam 2 milioane de voturi".
Si cati parlamentari? Dar sefi de fisc? Si cine sa-i mai voteze, cand isi pun poalele-n cap? N-ar putea castiga decat prin frauda, iar la asta se pricep "talibanii". Fara ei, nu mai vorbeau acum nici Preda, nici Voinescu, Macovei sau Baconski, fiindca nu-l mai aveau pe Basescu reales. Daca nu era Blaga la Interne si nu numara Videanu. Paralel cu realitatea.
I-a trezit din lauda de sine o voce de primar care a adus in sala vocea strazii: injuraturi fara margini.
Despre propaganda smintita a lui Boc fata de "greaua mostenire", in alta postare.
In final, doar atat: tot triumfalismul lor anticoruptie din gura n-are nici o valoare. Si nu doar pentru ca n-au votat prevederea privind "integritatea" (oricum, de-alde Macovei si Voinescu n-ar fi primii care sa ridice piatra). Ci pur si simplu pentru ca faptele vorbesc.
Nimeni de la PD-L - cu exceptia lui Ridzi care a plecat sa ramana gravida antipenal - nu a fost demis sau nu si-a dat demisia cand numele lui a fost legat de actiuni judiciare. Pe cand la PNL, da. Au demisionat pentru imaginea partidului si pentru ca justitia sa nu fie obstructionata prin protectie politica. Teodor Atanasiu, de la Aparare, fiindca-l suspendase Basescu pe motiv de plangere penala a unui consilier prezidential. Traian Decebal Remes, de la Agricultura (dupa mizeria de facatura DNA, inca netrimisa in instanta, fiindca probabil nici n-au ce, dar omul s-a imbolnavit de o grea depresie), Tudor Chiuariu, de la Justitie, acuzat de DNA (dosarul a fost trimis in instanta abia dupa patru ani). Si Paul Pacuraru, de la Munca, fiindca DNA il acuza de luare de mita, iar Senatul - cu concursul tuturor senatorilor liberali - avizase inceperea urmarii penale. Deci, sa spargem, o data, placa stricata privind "toti o apa si-un pamant". Pusa la nesfarsit de flasnetele de la putere, inganate de prompteriste. Numai indolenta PNL permite sa se perpetueze o asemenea gogomanie, extrem de periculoasa electoral, prin absenteismul pe care il poate favoriza.
PD-L nu ar suspenda-o niciodata pe Udrea. Niciodata, adica atata vreme cat e Basescu la putere. Mai mult, Udrea a primit NUP mai inainte ca Parchetul sa fi primit sesizarea penala de la Parlament.
Deci, ce vor "reformistii" sa reformeze? Piticii de pe fusta Albei ca Zapada?'