Ministerul Dezvoltarii vinde, cam cu pretul unei Dacii, un teren extrem de valoros. Este vorba despre 40% din domeniul de la Saliste, Sibiu, locul unde, inainte de ‘89, mergea sa se relaxeze Nicu Ceausescu, fiul fostului dictator Nicolae Ceausescu.
Documente care dovedesc tranzactia paguboasa au fost prezentate, in exclusivitate, la emisiunea "DA sau NU", de la Realitatea TV.
Anul trecut, in luna noiembrie, Ministerul Dezvoltarii a scos la licitatie partea pe care statul roman o detinea din domeniul Saliste, judetul Sibiu. Pentru 36,2% din terenul care masoaa aproximativ 5 hectare, unul dintre bogatasii Romaniei, care este prezent in topul Forbes, a platit o suma infima: aproape 10.000 de euro.
Pretul de pornire al licitatiei a fost de 23 de lei pe parte sociala si, cum Ministerul Dezvoltarii avea 4.186 de parti sociale, rezulta ca u=intregul pachet a fost scos la vanzare cu 96.278 de lei.
Norocosul care a castigat licitatia este Dumitru Domnariu, care avea deja in proprietate, impreuna cu un asociat, restul de 60% din domeniu.
Nu se stie exact daca domeniul Saliste are datorii, insa una din firmele lui Domnariu, Euroil, cu siguranta are. Dovada este chiar pe site-ul ANAF-ului.
Contactat de Realitatea TV, Dumitru Domnariu a refuzat sa faca orice comentariu.