Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 14 februarie 2011.
• Mubarak i-a facut chemare lui Basescu. Din cauza caldurii populare, se spune ca Mubarak a fugit in Emirate si i-a transmis lui Basescu, ca ar fi mai bine pentru el sa vina direct in Emirate, inainte sa treaca pe la Targoviste. Pentru caz de forta majora - daca i se confisca averea sau i se blocheaza conturile - Mubarak i-a gasit o slujba la hotelul de 7 stele "Al Burdujan". O slujba de liftboy, aia de-i ajuta pe turisti sa-si care valizele. Asta, pentru ca Mubarak l-a cunoscut cu ani in urma la Alexandria, in port, cand Basescu l-a intampinat zambitor cu: "Ia toje bagajist!" (e un salut al muncitorilor sovietici). Ca buni prieteni, Mubarak l-a asigurat ca poate veni si cu Lenuta, care si-ar putea castiga existenta la parcarea hotelului, ori pe etaj, unde hotelul asigura personal calificat.
• Ca veni vorba de Lenuta. Oare si-a platit datoria de 3,5 milioane euro la BRD ? Daca da, ar fi interesant de stiut de unde a avut atatia bani. Daca nu, cum de e BRD asa de indulgenta cu doamna ? Oare ce afaceri dirijate de la minister se mai deruleaza prin respectiva banca sau ce fonduri de publicitate pentru promovarea frunzei ajung si pe la BRD ?
• Hrebenciuc a spus, ca daca Puterea va legifera votul prin corespondenta, o sa se lege cu lanturi de gardul Parlamentului. Parca-l vad pe Viorel Prometeu inlantuit pentru democratie, in timp ce Zeus il va trimite pe vulturul sau de serviciu, Boc, sa-i pape ficatii nelegiuitului. Bine ca n-a daramat Roberta gardul Parlamentului, ca n-avea Viorel de ce sa se lege.
• O emisiune interesanta pe TVR1: Liiceanu si Plesu. Era mai potrivita pe TVR Cultural, dar Rodica tine mult la colegii ei, academicienii. M-a surprins Liiceanu, care spunea ironic, ca cine citeste e in pericol sa ajunga presedinte, parlamentar. Ce vrei sa spui Gabi ? Ca Basescu n-a citit la viata lui decat "Arici Pogonici" ? Afla ca a citit. Volumul lui de capatai, Cartea de Telefon, l-a citit pe nerasuflate, dar la sfarsit era suparat, ca n-a inteles care e personajul principal. Intelectualii astia sunt cam nerecunoscatori, n-au o "minima moralia", ba unii sunt chiar "lichele". Au uitat, cand ii cara Basescu cu elicopterul la Neptun sa se sfatuiasca cu ei in privinta reformei: daca sa aleaga modelul "Johnny Walker" sau "Balantines".
• Grupul de la Cluj, asa cum l-a poreclit presa in bataie de joc, pentru ca e compus doar din 2 membri, "is back", adica s-a intors din drum. O sa-i mearga rau. Rus e membru, cam moale, dar totusi membru, iar Dancu, ceva mai tare, membru si el. Cele doua elemente ale grupului sunt: elementul neutru pentru inmultire, Dancu, si elementul 0, Rus. Dancu e neutru, pentru ca azi, intr-un sondaj "Metro Media Transilvania", da castigator PSD-ul, iar in sondajul IRES (e noua porecla pentru "Metro Media Transilvania") de a doua zi, da castigator PDL-ul. Rus e 0, ca asa e el. Adevarul e ca sunt rautacios fata de Rus. Cu gratia lui caracteristica si zambetul cucerior, m-a facut "imbecil", in direct, la Realitatea, iar Adrian Ursu, moderatorul, nu mi-a dat drept la replica. Rus asta mi-aduce aminte de o intamplare din armata, inainte de Revolutie. Un ofiter intreaba: "Daca intalnesti un soldat american si unul rus, pe care-l impusti ?" Pe rus, a fost raspunsul. Nu gandesti bine, a spus ofiterul. "Tovarase comandant, permiteti o intrebare ? Daca intalniti un rus si un american, pe care-l impuscati ?" Pe american, a raspuns. "Vedeti ? Eu tot pe rus trebuie sa-l rezolv."
• "Eu sper ca trimestrul III 2011 sa fie primul trimestru de crestere economica de care sa luam nota toti", a afirmat Basescu. De cand ne conduce mult iubitul si stimatul nostru Conducator, am invatat o chestie: daca El promite ceva, la sigur nu se intampla, dar daca doar spera, atunci nici nu se mai pune problema.
• Pasat, deputatul PDL de arestat, dupa parerea DNA, are interdictie de a parasi tara. Daca as fi in locul politistilor de frontiera, as inchide ochii si l-as lasa sa treaca. Pentru inceput PDL ar avea un vot mai putin in Parlament, dar mai sunt si alti parlamentari PDL de arestat. Daca ar trece si ei frontiera, PDL ar ramane in minoritate, Opozitia ar putea sa-l suspende pe Basescu si visul politistilor "Iesi afara, javra (extra)ordinara !", s-ar implini.
• "Ceea ce stiu sigur si nu de la procurori, pentru ca nu discut niciodata cu procurorii, ci de la structurile de informatii, este ca banii stransi la vami nu ajungeau la un om politic", a spus Conducatorul iubit. Acum am priceput smecheria. Procurorii primesc informatiile de la structuri, care structuri sunt in subordinea Conducatorului iubit, deci, procurorilor li se prezinta informatiile fara impuritati, corecte din punct de vedere politic. In cazul de fata, spune chiar El: "In cele sase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legatura directa de transfer de spaga de la punctele de frontiera catre vreun om politic". Petrescu, ala din PDL care incasa banii de la Vama, nu era om politic. Habar n-are de politica. E bata la politica.
• Liderul Vasile Marica este nu doar un bun aparator al drepturilor sindicatelor, ci si unul dintre cei mai vehementi critici ai regimului Basescu, asa ca era de asteptat sa-i vina randul. De la inaltimea functiei sale de Conducator iubit, Baselu insinueaza ca banii mergeau la lideri sindicali. Toata povestea asta cu spaga din vami, pe care tot El a lansat-o in spatiul public, a ajuns foarte aproape de Basescu si prietenul nostru nu mai stie pe cine sa dea vina ca sa indeparteze incendiul din preajma sa. Nu se mai poate, dragule !