Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 9 februarie 2011.
• Ieri la TVR, Traian a comis-o din nou. Cred ca si-a schimbat alimentatia. Bea doar lapte. Altfel, nu pot sa-mi explic, de ce s-a certat cu ultimii lui sustinatori: pdl-istii. "Nu mai astept nimic de la PDL. Blaga sa-si mai amane foamea de putere." "Cine va raspunde pentru tot ce s-a intamplat ?", l-a intrebat moderatoarea. "PDL", a raspuns inteleptul nostru Conducator. Pai, cum mai, maestre ? Dupa ce le-ai dat indicatii pretioase in toate domeniile, ti-ai bagat nasul peste tot, i-ai protejat cu procurorii lu’ matale, acu’, cand trebuie sa dai socoteala, dispari ca magaru’ in ceata. Nu sade bine. Sau vrei sa ramai singur in partid cu Udrea, sa nu mai va vada nimeni ce politica faceti. Ziceai ca esti barbat, ca-ti asumi responsabilitati. "Daca nu revine la valorile sale, la lupta anticoruptie, PDL se autocondamna.", mai spunea Basescu. Care lupta anticoruptie, sefu’ ? Ati fost la furat impreuna, si cu Falca, si cu Videanu, cu Pasat mai putin, cu Ridzi, cu Roberta si cu toti ceilalti si ati impartit dupa principiul: una mie, una mie, una mie, una lu’ Udrea, na si voua una, iar acum, te faci ca nu-i mai cunosti. Zau, nu ma asteptam la asa ceva de la un lup de mare. Lupule, care esti lup !
• Ce-ar fi sa-l puna presedinte al PDL si prim ministru pe Stolojan ? Intreb si eu, nu dau cu parul.
• Sebastian Lazaroiu e infiltrat la Cotroceni. El se da sociolog, dar de fapt e seful Sectiei Propaganda-Manipulare Opinia Publica a PDL. Fii atent cu el, Basescule, ca toarna tot ce vede la Cotroceni, iti baga fitile otravite de la alde Boc, dupa care mai arunca si "soparle" false prin mass media in numele tau. Bine ca ai anuntat lumea, ca declaratiile lui sunt facute in nume propriu si nu reprezinta gandirea ta politica profunda. In locul tau l-as inlocui cu Cosmin Gusa. E la fel si numa’ bun pentru tine. Asta pe ce pune mana strica. Iliescu l-a facut lichea in public, pe Geoana l-a ajutat sa piarda alegerile prezidentiale, i-a porcait la televizor pe bietii pensionari militari si, pe deasupra, e somer. Daca a ajuns el sa fie consilierul lu’ Vanghelie, asa pe gratis, adica doar cu o promisiune ca-l pune candidat pe listele PSD la alegerile viitoare. Ia-l, ca e ca tine, e de-al tau !
• Duminica, Basescu spunea mandru ca nu mai avem nevoie sa imprumutam 1 miliard de euro de la FMI, ca stam pe picioarele noastre, adica am depasit criza. Ieri, dupa ce a trecut pe alimentatia cu lapte, a dat-o la-ntors. "Criza n-a trecut. Va trebui sa ne finantam deficitul bugetar de la bancile comerciale". Cu alte cuvinte, FMI nu ne mai da bani, asa ca vom fi nevoiti sa facem credite cu dobanzi duble si chiar triple de la bancile straine, ca pe alea romanesti le-am vandut ca prostii. Dobanzile le platim noi, nu EL. Ca si datoriile.
• Stie o tara-ntreaga, ca mult iubitul si stimatul nostru Conducator e un aprig luptator cu coruptia. Nici macar pe fiica sa, Ioana, n-a lasat-o sa adune foarte multi bani, decat din vanzari anterioare. Acum, vrea din tot sufletul ca ancheta despre coruptia din vami sa ajunga pana sus de tot. Ei, stati putin ! Nu chiar pana acolo. "Si eu as vrea, ca ancheta sa mearga pana la capat. Daca ar avea un minim de decenta, ar trebui sa spuna, ca stiu mai multe ca mine. Daca sunt cinstiti, trebuie sa spuna !" , a zis El. Eu am certitudinea, ca cei anchetati sunt decenti si o sa spuna tot ce stiu, din bun-simt, doar asa, ca le-a cerut sefu’ la TVR1. Altfel, va dati seama, ca daca nu erau cinstiti si cu bun-simt, nici nu ajungeau la DNA. Dar, daca punem, asa, de-un caz, cum ca ei sunt nesimtiti si n-o sa spuna nimic. Atunci eu, Basescu, n-am ce face, ca ei stiu mai multe ca mine, eu n-am dovezi ca s-a extins coruptia pana sus, sus de tot, si asta e ! Dar nu trebuie sa pierdem speranta. Mai prinde Basescu niste hoti cinstiti, care o sa spuna tot ce stiu, asa din bun-simt. Aleluia !
• Moderatoarea de la TVR, Ramona Avramescu, n-are de lucru si-l intreaba pe prezident, de unde stia El, inca din ianuarie, ca vor avea loc arestari in februarie, ca doar nu are acces la dosarele procurorilor. "A fost o informatie pentru lumea politica europeana ! Noi trebuie sa probam ca lupta cu coruptia e reala, nu mimata.", adica informatia nu era pentru prostimea din Romania, care nu intelege marea politica. Credeai ca Sarkozy si Merkel stau sa asculte povestile tale ? Tare esti necopt in politica internationala, ca in politica interna ne-ai terminat de tot. Mai multe stie fii-ta, EBA. "Operatiunea s-a hotarat in CSAT, inca din vara lui 2010". Buna treaba, rea tocmeala. V’a sa zica, mai nou, arestarile se hotaresc in CSAT. Nea, Basescule ! Ceausescu era mic copil fata de matale. Ia recunoste tu, aici, in fata Marii Adunari Nationale: ce mai hotarati voi acolo, in CSAT ? Hotarati cine cu cine si apoi ii vizionati, ce fac acasa si prin camere de hotel ? Ar fi interesant. si lu’ coana Leana ii placea sa ii auda in pat, cum se zbenguie. Tii, ce se mai distra !
• Ma, Basescule ! Hai treaca, mearga cu smecheriile astea de doi bani, dar chestia cu Nicolescu de la Arges, cand ziceai tu la TVR1, ca putea fi operat si mai tarziu, e prea de tot. Adica, cand mai tarziu ? Dupa ce murea de infarct ? Daca era vorba de Udrea ? La fel ziceai ? Acum, ti-a aterizat pe aeroportul creierului alta idee creata. Sa faci tu o comisie de medici, care sa spuna: asta poate fi operat, ca e de la PDL, astalalt, la parnaie, ca e de la PSD. Il operati dupa aia. Nu te mai faci sanatos nici cu medicamente straine.
• Ti-am atras atentia si ieri. Potoleste-te cu Constitutia. Ai spus textual la TVR1: "Eu am vrut acest acord suplimentar cu FMI". Mai, draga, ar spune Iliescu ! Unde scrie in Constitutie, ca poti tu, presedintele Romaniei, sa vrei un acord financiar, pe care doar Guvernul il poate decide ? Pe urma o sa te miri ca te suspenda Voiculescu pe 25 martie a.c.