Familiile minerilor morti in tragedia de la mina Uricani vor fi ajutate cu bani de catre Guvern, dar vor fi sprijinite sa-si gaseasca si un loc de munca, daca au nevoie.
Asta au anuntat duminica ministrul Economiei, Ion Ariton, si ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis.
Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis si ministrul Economiei, Ion Ariton au dat asigurari ca Guvernul va sprijini familiile victimelor din tragedia de la Mina Uricani. Familiile minerilor morti in tragedia de la Uricani vor fi ajutate cu bani de catre Guvern, dar vor fi sprijinite sa-si gaseasca si un loc de munca, daca au nevoie.
"Sotiile celor decedati vor fi angajate in companie. In guvern vor fi doua formule. Un pachet de urgenta prin care vom sustine familiile afectate, al doilea pachet individualizat pe familii. Intentionam sa spijinim copii, vom sustine prin formare profesioanala si orientare spre cei care au nevoie. Practic fiecare familie va fi indentificata separat. Am identificat o suma minima in 2008 a fost 100 de milioane de lei vechi, acum va fi un pachet mai consistent. Avem un fond pentru cei aflati in situatii de urgenta", a declarat Ioan Botis, ministrul Muncii.
Ministrul Muncii a dat asigurari ca va fi alaturi de familiile indoliate, mai ales ca fiind fiu de miner le intelege durerea.
"Vom avea o intalnire cu familiile, suntem alaturi de ei. Eu sunt fiu de miner. Cat va fi minerit se vor intampla accidente. E greu si stiu ce inseamna sa iasa oamenii din sut si sa astepti sa ajunga acasa", a declarat Ioan Botis.
"La nivel de guvern, miercuri, impreuna cu ceilalti colegi din guvern vom promova o ordonanta pentru a suplimenta ajutoarele care le vom da acestor familii. Am tinut legatura permanent cu premierul Emil Boc, care le transmite condoleante familiilor si care ne-a asigurat de sprijin in reforma", a mai spus Ariton.
O explozie s-a produs sambata dupa-amiaza in subteranul minei Uricani, in urma careia cinci persoane si-au pierdut viata. Directorul CNH, Constantin Jujan, a declarat ca este posibil ca cei cinci lucratori care si-au pierdut viata in subteranul minei Uricani in urma unei explozii sa nu fi respectat toate procedurile de interventie.