Deputatul Liana Dumitrescu a incetat din viata, joi dimineata, la Spitalul de Urgenta "Elias", din Bucuresti.
Deputatul reprezentand minoritatea macedoneana, Liana Dumitrescu, a murit, joi dimineata, la Spitalul Elias. Liana Dumitrescu a avut o boala cerebrala rara, cu evolutie fulminanta sub tratament, ceea ce a facut imposibil transferul in alta clinica, a declarat, miercuri, managerul Spitalului Elias.
Liana Dumitrescu a decedat, joi dimineata, la ora 9:30. Stopul cardiac s-a instalat la ora 8:45, s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, insa fara reluarea activitatii cardiace.
Reamintim ca pe 18 ianuarie, Liana Dumitrescu a fost internata la Spitalul Elias, din Capitala, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale, dupa ce a suferit un atac cerebral.
Echipa pluridisciplinara, coordonata de prof. dr. Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a cerut puncte de vedere asupra cazului de la specialisti din Austria, Franta, dar si din alte tari, unde au trimis dosarul pacientei pentru a fi analizat.
Raspunsul primit a fost acela ca ceea ce s-a facut in Romania s-ar fi facut si in orice clinica din strainatate.
Nascuta la Craiova, Liana Dumitrescu a implinit, pe 20 ianuarie, 38 de ani. Necasatorita, licentiata in Drept a Universitatii Bucuresti, a ocupat ulterior functiile de jurist, apoi de expert si consilier la Camera Deputatilor.
In perioada 2002 - 2003, ca expert, a facut parte din Comisia de revizuire a Constitutiei Romaniei, iar intre 2003 si 2004, din Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea legilor electorale. A fost aleasa deputat in 2004, ca reprezentanta a Grupului parlamentar al minoritatilor nationale, detinand, totodata, inca din 2003, functia de vicepresedinte al Asociatiei Macedonenilor din Romania.
In perioada 2001 - 2004, Liana Dumitrescu a fost membra in Consiliul Minoritatilor Nationale din partea Asociatiei Macedonenilor din Romania. A avut diverse actiuni si reprezentari in activitatea publicistica, stiintifica si in foruri academice, ocupand functiile de director al Editurii "Macedoneanul" si de director al publicatiei "Macedoneanul".
In ceea ce priveste activitatea civica, Liana Dumitrescu a fost membra a fundatiilor "Armonia" si "Civitas".
.