Senatorul PSD de Arges Serban Valeca a criticat, intr-o declaratie politica, modul in care Guvernul a alocat fonduri pentru administratia locala. In opinia senatorului Valeca alocarea acestor fonduri s-a facut strict pe criterii politice.
"Guvernantii ne spun continuu ca nu sunt bani, dar, in ultimele zile ale anului, fara nicio remuscare, PDL si-a mai platit o data gasca politica repartizad peste 177.000 mii lei primarilor si presedintilor consiliilor judetene care sustin coalitia guvernamentala. Astfel, primarilor si presedintilor consiliilor judetene ale PDL le-au fost repartizati 104.810 mii lei reprezentad 60% din totalul fondurilor alocate administratiei locale; primarilor si presedintilor de consilii judetene PSD - 22.238 mii lei, reprezentad 13% din total, desi PSD are cei mai multi primari si presedinti de consilii judetene; PNL a primit 15.600 mii lei, repezentand 9% din total, iar UDMR 18.515 mii lei, reprezentad 11% din total, desi populatia de etnie maghiara reprezinta aproximativ 5% in totalul populatiei Romaniei" a mentionat senatorul Valeca.
"Este clar ca guvernul actual nu guverneaza pentru Romaia si pentru romani, guverneaza numai pentru cei care au ales culoarea portocalie, de parca nu toti romanii au nevoie de apa si canalizare, de incalzire, de scoli si de spitale. Judetele unde presedintii consiliilor judetene sunt membri PDL au primit sume enorme: Alba-1500 mii lei, Bistrita-Nasaud 1500 mii lei, Dambovita 6000 mii lei, Suceava 1500 mii lei. Nu a fost uitat nici UDMR, judetul Covasna - desi unul din cele mai mici judete din tara, dar avand Consiliul judetean condus de un membru UDMR - a primit 3500 mii lei, Consiliul Judetean Harghita a primit 2000 mii lei iar Consiliul Judetean Mures 2000 mii lei." a mai declarat senatorul argesean.
In acelasi timp, a mai spus senatorul colegiului Mioveni-Stefanesti, "sumele alocate consiliilor judetene conduse de PSD au fost doar praf in ochi: Consiliul judetean Arges a primit 300 mii lei, Consiliul judetean Braila - 300 mii lei, Consiliul judetean Constanta - 300 mii lei, Consiliul judetean Olt - 200 mii lei iar Consiliul judetean al judetului Prahova, unul din cele mai mari judete din tara, a primit doar 200 mii lei."
In inchieierea declaratiei sale politice senatorul PSD a conchis: ,,Concluzia este aceea ca bani exista, dar nu pentru romani, ci numai pentru clientela politica a PDL si a celor care sustin guvernul."