Intr-o sedinta convocata luni, Guvernul a aprobat 6 amendamente dintr-un total de 24 propuneri formulate de catre parlamentari la proiectul legii salarizarii unitare, pentru care Executivul isi va angaja raspunderea.
Din totalul celor sase amendamente aprobate, cinci se refera la Legea cadru de salarizare, iar un amendament la legea de aplicare.
Prin proiect de lege al salarizarii unitare, Guvernul a decis recent ca salariile de baza din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de baza minim brut pe tara va creste de la 600 lei la 670 lei.
Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca formatiunea sa a depus amendamente la Legea salarizarii unitare a personalului bugetar.
El a precizat ca unul dintre amendamente se refera la modificarea grilelor personalului medical, in sensul cresterii salariilor medicilor si asistentilor de la doua la patru puncte procentuale pe grila.
Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca parlamentarii social-democrati nu au depus amendamente la Legea salarizarii unitare pentru ca o considera neconstitutionala, si ca vor initia motiune de cenzura dupa ce Guvernul isi asuma raspunderea.
Guvernul isi va asuma raspundereain Parlament, pe 14 decembrie, pe Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si pe cea privind salarizarea in 2011 a acestei categorii de personal.
Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.
Executivul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost adoptata.