Excluderea senatorului Liviu Campanu din UNPR, ca urmare a votului pentru motiunea de cenzura, a inceput sa faca valuri la Botosani. Liderul organizatiei judetene spune ca la Botosani au fost inregistrate aproximativ 600 de demisii, printre care si cele ale vicepresedintilor, care au sustinut ca au plecat din formatiune in semn de solidaritate cu fostul vicepresedinte national al UNPR. "Gestul acestora ma onoreaza, insa am spus si mai spun ca organizatia nu sta intr-un om. E decizia lor. Nu am rugat pe nimeni sa ma urmeze sau sa demisioneze", a mentionat Liviu Campanu, adaugand ca e prematur sa vorbeasca despre un viitor politic afiliat.
Printre cei care au demisionat se numara si Gheorghe Rotariu, presedintele organizatiei Dorohoi a UNPR.
Situatia prin care trece organizatia judeteana dupa demisia senatorului Campanu este recunoscuta si de presedintele interimar, Adrian Bahrin. "Am fost informat telefonic de catre vicepresedintii filialelor din judet de plecarea a cam 600 de membri din partid, insa nu am reusit sa vad si demisiile semnate, pentru ca am fost plecat din judet si nu am ajuns inca la sediu. Din cate am inteles, documentele au fost depuse. Vom continua in formula in care am ramas, aproximativ 1.300 de membri. Probabil va mai trece o perioada pana vom organiza alegerile", a mentionat Adrian Bahrin.
O problema o constituie si actualul sediu al UNPR, pentru care Liviu Campanu continua sa plateasca cate 1.400 de lei lunar. In cazul in care formatiunea nu va dori sa achite costurile, senatorul Campanu se gandeste sa deschida in locul UNPR un cabinet parlamentar, pe langa cel deja existent in Darabani.

- Roxana RUSU
- Mihai CRIHAN