Editorialistul cotidianului Gandul crede ca remanierea Guvernului Emil Boc nu are nicio legatura cu opinia publica, ci este doar o afacere interna a democrat-liberalilor.
"Nu am vazut vreun act mai lipsit de interes pentru populatia acestei tari, cum este aceasta remanierea. Imaginea care va ramane peste ani este imaginea doamnei multi-ministru Elena Udrea care este chestionata de o padure de microfoane despre ce capete vor cadea. Daca ne vom uita la zambetul ei, vom intelege ca Berceanu, William Branza in locul lui Sandu. Aceasta remaniere nu are nicio legatura cu opinia publica. Pe cine intereseaza daca Vladescu va fi mutat la Agricultura? Nu intereseaza pe nimeni. Aceasta remaniere e o reglare de conturi. E un bun prilej pentru a se reimparti puterea in PDL. Inlocuirile au sens doar cu distributia de putere din PDL. Inlocuirea domnului Berceanu nu are legatura cu transporturile. In interiorul PDL creaza un debalans de putere. Remanierea este un bun prilej ca Elena Udrea sa aiba mai multa putere in partid. Remanierea greilor din Guvern ar fi o victorie a Elenei Udrea", a declarat Cristian Tudor Popescu, la Realitatea TV.
CTP a vorbit si despre posibila remaniere a ministrilor Transporturilor: "Domnul Berceanu a dorit foarte mult sa fie actor. Din pacate pentru teatrul romanesc si pentru noi toti, domnul Berceanu a ajuns la Transporturi."