Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blogul sau ca Guvernul Boc este sustinut de fotti peseditti stransi in UNPR, comentand declaraţiile de vineri ale liderului Partidului Social Democrat (PSD) Victor Ponta care ii numette "tradatori" pe acestia, potrivit Agerpres.
Intr-o postare pe blogul personal, Cristian Preda critica eforturile PSD de a atrage deputati PDL, "obiectivul declarat de Victor Ponta fiind interesul national, prin destituirea guvernului actual".
"Guvernul Boc e sustinut de fosti pesedisti. Cand vorbeste despre ei, Ponta ii numeste tradatori. Cand vrea sa atraga adversari, Ponta ii imbie cu discursul despre interesul national. El lasa astfel sa se inteleaga ca, daca pleci din PSD, esti tradator, iar, daca vii - esti patriot", scrie Cristian Preda pe blogul sau.
Fostii pesedisti si fostii penelisti stransi sub faldurile UNPR, partidul generalului Oprea si al unor colegi sub acoperire, sunt cei care inclina balanta majoritatii fragile parlamentare pentru sustinerea guvernului Boc.
Preda spune ca sistemul de vot introdus in 2008 a slabit forta partidelor asupra propriilor lor alesi si ca, nemaifiind alesi pe lista, deputatii si senatorii au capatat autonomie.
"PSD cauta sa rastoarne situatia, mizand pe diminuarea increderii in PDL. Ar fi interesant de aflat ce anume le promite Ponta alesilor PDL in caz ca trec in opozitie. Sustinerea la alegerile din 2012? Asa s-ar parea, daca luam in seama faptul ca tot liderul PSD a vorbit despre compromisul primirii in PSD a unor adversari, dar si despre anuntarea candidatilor sai in alegerile din 2012 peste cateva luni", mai arata europarlamentarul PDL pe blogul personal.