Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca sanctiunea impusa lui Mircea Geoana, de a nu mai face declaratii vizavi de pozitiile si deciziile partidului, nu inseamna retragerea sprijinului de la Senat, presedintele acestui for urmand sa fie sustinut chiar daca nu va mai fi membru PSD.
"Prin decizia BPN, domnul Geoana a acceptat ca timp de sase luni sa nu mai aiba pozitii publice fata de directiile pe care PSD le are sau nu. Am stabilit cu totii in BPN, cu un vot unanim, ca, in momente atat de dificile pentru Romania, PSD nu poate avea doua directii, doua volane, doua pozitii, una a BPN si una a domnului Geoana", a spus Ponta. El a precizat ca decizia are si o sanctiune aplicata: daca Geoana va incalca hotararea BPN, va fi exclus. Daca dl Geoana va face in continuare declaratii publice vizavi de pozitiile si deciziile PSD va pleca din PSD", a explicat Ponta.
"E un silenzio stampa. Domnul Nastase, care a fost ieri la meci, la Dinamo-Rapid, a folosit acest termen. Cred ca pentru microbisti e mai clar", a mai spus Ponta zambind.
Liderul PSD a afirmat ca aceasta sanctiune nu inseamna retragerea sprijinului pentru Geoana din functia de presedinte al Senatului. "Primul punct pe ordinea de zi a BPN a fost o reconfirmare a faptului ca PSD nu va face nici un fel de cerere de revocare a domnului Geoana de la Senat, chiar daca domnul Geoana nu va mai fi membru PSD", a spus Ponta, adaugand ca "interesul partidului e chiar mai important decat interesul personal".
Social-democratul a explicat ca un grup parlamentar care a propus presedintele Senatului este singurul indreptatit sa-i retraga sprijinul si si-a exprimat speranta ca aceasta interpretare sa nu fie negata de PDL.
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ieri, inaintea anuntului facut de Victor Ponta, privind interdictia de a comenta deciziile PSD, ca nu a fost sanctionat. "Este vorba de o anumita coerenta in comunicarea publica a partidului si acest lucru evident ca este o decizie pe care o voi respecta", a spus acesta, fara sa indice insa ce i-a fost reprosat.
"Important e sa punem partidul si oamenii pe primul loc. Cred ca din acest moment discutiile in contradictoriu ar trebui sa conduca mai degraba catre solutii concrete pentru tara", a spus Mircea Geoana.
Geoana a mai fost intrebat daca a fost de acord cu decizia de a nu mai vorbi public despre deciziile partidului, acesta raspunzand: "Dupa cum vedeti, vorbesc, nu e o problema. Vorbesc".