Inpolitics publica o stire cu titlul 'PDL a "rezolvat" vinovatul pentru criza: toate guvernele post-decembriste', pe care o puteti citi in continuare.
'PD-L are, din acest week-end, o noua strategie de raspuns pe tema crizei economice, dupa ce liderii partidului au fost insarcinati, potrivit unor surse interne, sa lanseze cat mai des, in perioada urmatoare, teza conform careia de vina pentru criza sunt toate guvernarile de dupa revolutie.
Deputatul PD-L Sever Voinescu a deschis partia simbata, la o dezbatere in Sibiu, declarand ca "Da, PD-L a guvernat slab. A gresit. Insa PD-L se afla acum intr-o situatie extrem de provocatoare. Ceea ce trebuie sa plateasca astazi nu e doar greseala lui. Este greseala tuturor partidelor din Romania, cronicizata in 20 de ani".
Un mesaj identic a avut, la aceeasi dezbatere, pedelistul Valeriu Stoica, cel care a declarat "Am cladit o uriasa minciuna in Romania in ultimii 20 de ani: si stanga si dreapta au spus minciuni in campanii care stiam ca nu pot fi onorate. Stiam ca economia nu o sa sustina aceste promisiuni. Pentru a putea sa cream prosperitate in Romania, trebuie sa producem. Am construit anormal. Din pacate guvernele au tot promis mereu si salarii si pensii mai mari. Sa incercam sa ne intoarcem cu picioarele pe pamant. Avem exemplul negativ in fata ochilor: Grecia".
O zi mai tarziu, intr-o postare pe blog, consilierul politic pedelist Dan Andronic lanseaza acelasi mesaj: "Avem un aparat birocratic supradimensionat, ineficient, construit pe criterii clientelare? Eu zic ca avem! Platim pensii mult mai mari decat nivelul contributiilor sociale? Platim! In plus avem 900.000 de pensionari pe motive de invaliditate! Cati sunt in imposibilitate reala de a munci? Drepturile de autor au ajuns o forma de evaziune fiscala, fiind platiti soferi si secretare pe post de creatori de continut cu valoare artistica. E Puterea Politica din ultimii 15-20 de ani de vina pentru aceasta situatie? Și inca cum...".
Coincidenta e prea mare pentru a fi luata in calcul, iar noua strategie este menita sa contrabalanseze, mai mult ca sigur, principalul impediment al puterii, in acest moment, in relatia cu opinia publica: purtatorul absolut al mesajelor de criza, Traian Basescu, este, in acelasti timp, politicianul aflat la conducerea tarii de aproape sase ani, cel care a desemnat toti premierii, ca sa nu mai vorbim ca partidul sau a guvernat in toata aceasta perioada, cu o pauza de vreo jumatate de an, in 2008. Nemaiputindu-se invoca esecurile unei anumite guvernari, s-a trecut la planul B, adica la culpabilizarea cvasi-generalizata, pe principiul "toti sunt de vina". Deocamdata, trebuie remarcat ca perioada ceausista a scapat, dar, cum criza nu da semne de ostoire, e probabil ca se va da curand, vina, si pe marele carmaci.'