Potrivit presedintelui Traian Basescu, de la 1 iunie, salariile bugetarilor din administratia locala si centrala vor fi diminuate cu 25%. De asemenea, salariul minim in sectorul bugetar va scadea de la 705 la 600 de lei. Vor mai fi reduse cu 15% pensiile si ajutorul de somaj.
Ziua de 6 mai va ramane o zi neagra pentru bugetari, pensionari si someri. Pentru ca, in jurul orei 18.00, Zeus a vorbit. Si a spus: "De la 1 iunie, salariile bugetarilor din administratia centrala si locala se diminueaza cu 25%, salariul minim in sectorul bugetar scade de la 705 la 600 de lei, pensiile si ajutorul de somaj, cu 15%". Tradus pe limba muritorilor, asta inseamna ca toate salariile din sectorul bugetar, adica medici, profesori, politisti, functionari publici etc., toate se reduc cu 25%. Mai apoi si somerilor li se taie din prea plinul ajutor de somaj. Lor cu 15%.
Pentru pensionari, presedintele nu a anuntat ziua de 1 iunie, ci a spus "ca este previzibila o reducere de 15%".
Cum Zeus a spus ca e previzibila, atunci asa va fi. Aaa, si ca o noutate presedintele Traian Basescu a anuntat ca datele prezentate mai sus reprezinta "varianta increderii" pentru ca exista si o "varianta a neincrederii".
In "varianta neincrederii", Zeus a zis ca TVA ar fi trebuit marita de la 19 la 24%, taxa unica - de la 16 la 20% si ar fi trebuit ca reducerea salariilor bugetarilor sa fie de 20%. Dar, una peste alta, varianta neincrederii a cazut.

Cocosul de la Cotroceni

Basescu s-a dat cocos murind de grija sectorului particular dar nu a scos o iota despre incompetnta guvernului sau drag:"Prima varianta era cea in care aparatul bugetar transfera din nou pe umerii celui privat cheltuielile bugetare, sarcina de a mentine aparatul bugetar urias pe care Romania il are".
Presedintele s-a vrut mai apoi doica, incercand sa le aline suferintele milioanelor de pensionari si de lefegii care vor ajunge in sapa de lemn: Basescu s-a pus mai poi bine cu organismele internationale de la care mai spera sa ciuguleasca ceva fonduri-pomana: "Echipa de evaluare condusa de FMI si Guvernul au avut in atentie doua variante: una era cea a neincrederii, insemna cresterea TVA de la 19 la 24%, cresterea cotei unice de la 16% la 20% si reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne incadra in cheltuielile bugetare. A doua varianta era cea a increderii: in care Guvernul sa-si continue programele de restructurare majora. Niciuna nu poate fi atribuita cuiva sau altcuiva"

Numaratoarea stapanului Cotrocenilor

Stapanul Cotrocenilor a deplans cu lacrimi de Modrogan de mila bugetului, care trebuie sa-i alimentze pe sarmanii Romaniei care la numaratoarea basesciana ies cu snopurile: "In Romania functioneaza 16 programe sociale, marea lor majoritate aplicate inainte de alegeri - de la acordare de pampers, pana la venitul minim garantat. Ele functioneaza atat de independent una de alta, incat sunt persoane care cumuleaza 4-5 ajutoare din diverse programe, astfel incat le convine sa stea acasa fara nicio problema si castiga mai bine decat unul care merge la serviciu."
Luandu-si in serio rolul de purtator de cuvant al propriului guvern, scutindu-l pe Boc de impovaratoarele declaratii de presa: "Toate cele 16 programe sociale vor fi reanalizate in asa fel incat ele sa-si atinga tinta si nu sa devina surse de venit fara munca. De asemenea, in ceea ce priveste solutiile ce vor fi aplicate in continuare, sunt vizate inclusiv acele exceptii care au decredibilizat actiunea guvernului de a reduce sporurile exagerate si veniturile date in afara legii".
Basescu a spus si pe cine a luat in catare:"Cei care se afla in consilii de administratie, fiind in acelasi timp salariati ai Ministerului Economiei, ai Ministerului de Finante, ai altor ministere. Veniturile pe care le obtin ca reprezentanti ai statului vor fi impozitate cu procente foarte mari. Ramane sa stabileasca guvernul care vor fi aceste procente".