Cel putin 23 de deputati si-au angajat rudele la birourile parlamentare din teritoriu, remunerate din suma forfetara pusa la dispozitie de Camera Deputatilor, in calitate sefi de cabinet, consilieri, experti, referenti sau soferi, potrivit NewIn. De exemplu, deputatul PSD de Sibiu Ioan Cindrea o are angajata in calitate de consilier la biroul parlamentar pe sotia sa, Amalia Cindrea, pentru care deputatul a alocat in luna februarie, la sectiunea salarii de personal, suma de 5.763 de lei. Amalia Cindrea a fost la randu-i deputat, in Partidul Conservator. Se numea pe atunci Amalia Balasoiu.
Un alt caz este cel al deputatului PSD de Bihor Sonia-Maria Draghici, al carui sot Doru Vladimir Draghici este angajat al biroului parlamentar ca expert. Acesta este singurul angajat si a beneficiat in luna februarie de 5.474 de lei. De asemenea, deputatul PSD de Mures, Ghiorghe Vasile Gliga o are ca sefa de cabinet pe Gliga Elena, pe langa alti doi angajati - cei trei fiind remunerati in luna februarie cu 8.424 de lei.
Deputatul din partea minoritatilor nationale, Mircea Grosaru, a angajat-o ca sefa de cabinet pe sotia sa, Ioana Grosaru, fiind singurul angajat remunerat in februarie cu 5.282 de lei.
Totodata, deputatul PDL de Botosani Stelica Iacob Strugaru il are angajat la biroul parlamentar pe Iacob-Strugaru Radu drept consilier, si care a beneficiat in februarie impreuna cu un alt angajat de 6.592 de lei.
Deputatul din partea minoritatilor nationale, Miron Ignat, o are drept angajata, pe langa alte două persoane, pe Ignat Irina, cei trei obtinand in februarie 6.774 de lei.
De asemenea la biroul deputatului independent de Iasi Luminita Iordache este angajata ca referent Iordache Ioana Rodica, alaturi de alte doua persoane.
In februarie deputatul a alocat pentru cheltuielile de personal a celor trei 3.248 de lei.
La randul sau, deputatul UDMR de Mures Kerekes Karoly a angajat-o la biroul sau parlamentar pe Kerekes Szilard in calitate de consilier. Impreuna cu o alta persoana angajata la biroul parlamentar aceasta a beneficiat in februarie de 4.271 de lei.
Deputatul minoritatilor nationale Longher Ghervazen beneficiaza de serviciile lui Longher Iosif, care este angajat ca sofer la biroul sau parlamentar. Impreuna cu alte doua persoane acesta a obtinut in luna februarie de 5.391 de lei.
Deputatul UDMR de Cluj Mate Andras Levente are doi angajati la biroul parlamentar, intre care Mate Erzsebet ca expert, cei doi obtinand in februarie 4.466 de lei.
Un alt deputat al minoritatilor nationale Merka Adrian - Miroslav beneficiaza de serviciile lui Merka Leontina ca sef de cabinet, remunerata in februarie cu 5.637 de lei. Tot din partea minoritatilor nationale, deputatul Niculae Mircovici a angajat-o pe Mircovici Maria ca referent, care a obtinut impreuna cu un alt angajat al biroului parlamentar, in luna februarie, 5.671 de lei.
Mai mult, deputatul PSD de Ialomita Marian Neacsu a angajat-o ca referent pe Neacsu Cristina Monica, iar pentru ea si inca o persoana angajata deputatul a alocat 4.228 de lei.
Deputatul PSD de Bucuresti Oana Niculescu Mizil l-a angajat la biroul parlamentar pe Niculescu-Mizil-Stefanescu Lid, care a obtinut in februarie in calitate de consilier 4.412 de lei.
Deputatul UDMR de Harghita Pal Arpad are doi angajati la biroul parlamentar, intre care sefa de cabinet este Pal Katalin. Cele doua persoane au fost remunerate in luna februarie cu 5.958 de lei.
Potrivit unui document oficial obtinut de NewsIn, cel putin 23 de deputati si-au angajat rudele la birourile parlamentare din teritoriu, remunerate din suma forfetara pusa la dispozitie de Camera Deputatilor, in calitate de sefi de cabinet, consilieri, experti, referenti sau soferi.
Deputatul UDMR de Cluj Palfi Mozes - Zoltan beneficiaza de serviciile lui Palfi Tunde Ilona in calitate de consilier, fiind singurul angajat al biroului si care a obtinut in februarie un salariu de 3.884 de lei.
Deputatul PSD de Galati Florin-Costin Paslaru are un singur angajat al biroului parlamentar, pe consilierul Paslaru Florin Alexandru Ioan, cu un salariu in luna februarie de 4.518 de lei.
Deputatul UDMR de Bihor Peto Csilla - Maria are un singur angajat al biroului parlamentar, pe Peto Dalma Csilla in calitate de sef de cabinet, remunerata in februarie cu 4.851 de lei.
Din partea minoritatilor nationale Mihai Radan are patru angajati ai biroului parlamentar, intre care Radan Liubomir-Mile - sef de cabinet si Radan Olga-consilier. Cei patru au avut salarii in luna februarie de 6.105 de lei.
Deputatul PDL de Botosani Neculai Rebenciuc are un singur angajat la biroul parlamentar, pe fiica sa, Rebenciuc Carmen care este sef de cabinet, obtinand in februarie 1.403 de lei.
De asemenea, deputatul PDL Ioan Timis are trei angajati ai biroului parlamentar intre care pe sotia sa Timis Bianca, in calitate de consilier. Cei trei au beneficiat in februarie de salarii de 6.859 de lei.