Traian Basescu, actualul presedinte al Romaniei, si Ion Iliescu, fostul presedinte, au semnat, luni, in cartea de condoleante deschisa la ambasada Republicii Polone la Bucuresti in memoria presedintelui Lech Kaczynski, decedat sambata intr-o catastrofa aeriana in Rusia.
Traian Basescu si Ion Iliescu au depus, fiecare, pe trotuarul din fata ambasadei, cate un buchet de trandafiri albi.
Dupa ce a semnat in cartea de condoleante, Ion Iliescu a declarat ca in asemenea momente nu exista alte ganduri decat de condoleante pentru familiile celor care au murit, pentru conducerea Poloniei si pentru poporul polonez. El a aratat ca a exprimat sentimente de solidaritate cu un popor atat de incercat de istorie si cu care Romania a avut relatii foarte bune de-a lungul istoriei.
Traian Basescu nu a facut declaratii presei.
In cursul zilei de luni au venit la sediul ambasadei Poloniei pentru a semna in cartea de condoleante si alti politicieni: fostii premieri Calin Popescu Tariceanu si Adrian Nastase, presedintele PSD Victor Ponta, presedintele Comisiei de politica externa din Senat Titus Corlateran.
Cartea de condoleante va fi deschisa pana miercuri.
Trotuarul din fata ambasadei Poloniei la Bucuresti a fost acoperit de buchete de flori si lumanari aduse de sute de persoane care au venit la sediul misiunii diplomatice, dupa accidentul aviatic de la Smolensk.