Fostul presedinte Ion Iliescu isi exprima, intr-o declaratie, sincere condoleante poporului polonez si familiei fostului presedinte al Poloniei, Lech Kaczynski, decedat intr-un accident aviatic.
Iliescu a afirmat ca imprejurarile in care a decedat Lech Kaczynski sunt tragice, nefiind acum loc pentru analiza cauzelor care au dus la prabusirea avionului in care se afla presedintele Poloniei.
"In astfel de momente nu pot decat sa exprim reactia fireasca a oricarui om in fata unei asemenea tragedii si sa imi exprim sincere condoleante pentru tragedia prin care trece un popor vecin si prieten. Tragedia nu poate sa nasca in sufletul oricarui om decat o stare de amaraciune. Imi exprim sincerele condoleante pentru poporul polonez si pentru familia presedintelui Kaczynski", a spus fostul presedinte al Romaniei.
Un avion Tupolev 154, la bordul caruia se afla presedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prabusit, sambata, la aterizarea pe aeroportul din Smolensk, in Rusia, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului polonez de Externe, Piotr Paszkowski, citat de AFP.
Nicio persoana aflata la bordul avionului prezidential polonez prabusit sambata la Smolensk, in Rusia, nu a supravietuit, a anuntat guvernatorul regiunii ruse, intr-o interventie televizata, conform AFP.