Jurnalul National radiografiaza oastea de stransura a generalului Oprea, intr-un articol intitulat "Independentii, dependenti de dosare si de slabiciuni personale", pe care il puteti citi in continuare. Intertitlurile ne apartin.
'Fostii pesedisti constituie nucleul dur pe baza caruia Cotroceniul construieste "alternativa" de stanga la PSD, condusa de generalul Oprea. Consideram ca este in interesul opiniei publice sa fie cunoscut intregul istoric al acestor oameni politici, inainte ca ei sa fie ambalati in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei si serviti electoratului pe post de "reformatori".

PETRU SERBAN MIHAILESCU
• Zis Miky Spaga, cu dosar la DNA, l-a avut consilier pe denuntatorul Pavalache

A candidat din partea PSD in Teleorman si a castigat datorita sprijinului primit de la Liviu Dragnea si organizatia locala. A primit bani de campanie de la magnatul Ioan Nicolae. A fost seful de cabinet al lui Constantin Dascalescu, premier comunist. In luna mai 2006, CNSAS l-a gasit maior SIE in perioada 1986-1989 (cea in care a fost seful de cabinet al lui Dascalescu). Un an mai tarziu, acelasi CNSAS, dupa contestatia lui Mihailescu, decide ca el nu a colaborat cu Securitatea.
Ca fost sef al Secretariatului General al Guvernului (2000-2004), a devenit cunoscut pentru porecla Miky Spaga. Are dosar la DNA pentru ca a cerut mita 11 pusti de vanatoare de la consilierul sau Fanel Pavalache, pentru a-l mentine in functie, si pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Tot Pavalache a sustinut, in denunt, ca a platit un miliard de lei vechi pentru un post in Guvern.
A mai fost anchetat intr-un dosar de DNA, dar a primit NUP in cele din urma. Este vorba despre dosarul demarat in urma denuntului lui Octavian Ionescu, reprezentant al unor investitori care voiau sa bage bani intr-un proiect de turism pe Valea Cerbului (Prahova). Ionescu a reclamat 10 functionari publici carora le-a oferit mita pentru eliberarea unor acte. Unul dintre functionari era consilier guvernamental, angajat la SGG si subordonat al lui Micky. Ionescu a sustinut ca i-a facut cadou un ceas de 2.000 de dolari lui Mihailescu si ca el stia de sumele de bani pe care le-a primit consilierul sau.

GABRIEL TITA
• Ingropat in datorii de 118.000 de euro

A candidat in judetul Brasov, in Colegiul 8, pentru Camera Deputatilor. A reusit performanta de a ajunge in Parlament dupa ce s-a clasat pe pozitia a treia, dupa Ion Gontea, de la PD-L, care a obtinut 34,6%, si Dumitru Puchianu de la PNL, cu 31,4%. Tita a luat doar 23,1%. Incearca sa nu iasa in evidenta in Parlament: Tita Nicolaescu a vorbit de trei ori intr-un an in plen, in total cinci minute. Are si patru initiative legislative la activ, plus alte patru interpelari. E ingropat in datorii.
In total 118.000 de euro pana in 2023. Tita s-a remarcat prin serviciul facut PD-L la motiunea de cenzura din octombrie, fiind unul dintre absentii strategici de la vot, fapt care i-a adus de altfel si excluderea din PSD.

RAZVAN TUREA
• Dator vandut, are 370.000 de euro de restituit

A cotizat serios la PSD Prahova pentru a obtine colegiul, fiind candidatul asupra caruia au planat cele mai multe suspiciuni privind cumpararea voturilor. Si-a dus campania independent de partid si a trecut la independenti fiind santajat de interlopii care l-au sprijinit in campanie. Acestia si-au aranjat linistea in zona direct cu Gabriel Oprea, dandu-l la schimb pe Turea. A iesit deputat de pe primul loc.
Turea este unul dintre parlamentarii anonimi. El a semnat alaturi de mai multi parlamentari doua initiative legislative si a luat o singura data cuvantul, intr-un an intreg, in plen. Timp de 34 de secunde, cand a depus juramantul. Posesor al mai multor terenuri agricole si intravilane in judetele Dambovita si Prahova (acolo unde si a fost ales deputat), Turea este dator vandut, conform declaratiei de avere postatepe site-ul Camerei: pana in 2038 are de rambursat 360.000 de euro, iar pana in 2018, alti 110.000 de lei.

EUGEN NICOLICEA
• Parlamentar si afacerist de succes cu o avere uriasa

A candidat in Mehedinti, pentru Camera Deputatilor, obtinand in Colegiu 43,71%, urmat de Virgil-Daniel Popescu (PNL) - 24,25% si de Rafael Norocel Ciorascu (PDL) - 23,30% din voturi. Eugen Nicolicea este finul fostului ministru Miron Mitrea. Pesedist aflat intr-un conflict declarat cu organizatia PSD din care provine. De altfel, in targ se zvoneste ca obtinerea locului de deputat i-a fost facilitata de pedelistul Mihai Stanisoara, pentru o buna intelegere in afacerile pe care cei doi le au in zona.
O avere impresionanta: teren intravilan, o grasoniera, un apartament si o casa in Bucuresti, o barca cu motor, autoturism Chrysler C300, un altul Audi TT, conturi de 80.000 de euro si imprumutri acordate de 12.000 de euro, dividente de 135.000 de lei. Totul din salariul de parlamentar si un SRL (Galaxy).

ANGHEL IORDANESCU
• Ratacit in politica, Basescu i-a promis ca-l face din nou antrenorul nationalei

A candidat in Ilfov, obtinand 43,53% - locul 1. In 2004 a candidat pe listele PSD la Senatul Romaniei, in judetul Ilfov, fiind pe pozitia a patra a listei. Voturile nu i-au permis sa devina senator imediat. In februarie 2008, in urma demisiei lui Teodor Filipescu, Iordanescu a preluat mandatul acestuia pentru ultimele 10 luni. In toamna lui 2008 a candidat din nou intr-unul din colegiile din judetul Ilfov, obtinand un nou mandat de senator.
Dupa 2008, Iordanescu s-a retras din PSD si a sustinut candidatura lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale din 2009. In dosarul sau de urmarit de la CNSAS apar informatii despre trucarea unor meciuri in calitate de jucator, in timpul perioadei regimului comunist. Gurile rele spun ca aceasta sustinere se bazeaza pe promisiunea ferma facuta de presedinte, de a-si folosi influenta, pentru revenirea sa la sefia echipei nationale.

VASILE SOPORAN
• Vechi securist din grupul de la Cluj, cu afaceri ilegale

A candidat la Timis, in Colegiul nr. 7, intrand in Parlament de pe locul al doilea. Deputatul Vasile Soporan a fost presedintele al PSD Cluj si la 2 aprilie si-a dat demisia din functie, anutand ca ramane simplu membru si deputat, el fiind ales seful filialei la 17 iulie 2008. Soporan a fost recrutat de Securitate in 1971, cand era elev de liceu.
A colaborat pana in 1979, a aratat CNSAS. Cat timp a fost prefect (2001-2004), Soporan a luat un teren in concesiune (la Rasca), dar in 2006 Corpul de Control al Prefecturii Cluj a constatat ca acea concesiune fusese facuta ilegal: pret subevaluat, fara licitatie, documentele incalcau unele prevederi legale. Contractul de concesiune a fost anulat.

LAURENTIU CHIRVASUTA
• Implicat in scandaluri de coruptie, afaceri cu statul

A candidat in judetul Galati. A ocupat prima pozitie in colegiul sau, a fost vicepresedinte la PSD Galati, anterior, presedinte la Tecuci. Intre 2004 si 2007 a fost consilier judetean la Galati, unde a fost implicat in mai multe scandaluri de coruptie. Firma la care este actionar, SC Mistral, a avut de-a lungul timpului zeci de contracte cu institutii publice.
A fost descoperit in stare de incompatibilitate. Concret, SC Mistral, contrar legii, avea angajate lucrari cu Consiliul Judetean Galati. In urma scandalului, actualul senator si-a dat demisia din functia publica ocupata.

TUDOR CIUHODARU
• Interese legate de firma de constructii din Iasi

A candidat la Iasi, unde l-a invins in lupta directa din colegiu pe liderul PD-L Iasi, Dan Carlan. Tudor Ciuhodaru a obtinut in jur de 8.500 de voturi (41%), iar Dan Carlan - cu peste 1.000 de voturi mai putin (36%), in timp ce candidatul PNL, Camelia Gavrila, a obtinut 22%. A plecat din PSD pentru a primi o medalie de la Basescu. Are interese financiare in construirea unui Spital de Urgenta la Iasi legate de firma de constructii.
De asemenea, este una dintre "noile sperante" ale PD-L, pe care conducerea partidului vrea sa o lanseze pentru a spala imaginea organizatiei iesene, sifonata de activitatea actualului lider, Dan Carlan. (Va urma