Conducerea camerei superioare a Parlamentului a decis ieri ca senatorii sa se intruneasca maine in sedinta de plen, pentru a dezbate si vota raportul Comisiei juridice privind cererea DNA de arestare preventiva a lui Catalin Voicu, acesta urmand sa fie audiat astazi, de la 14.00. Chestorul Senatului Ioan Chelaru a declarat ca inaintea sedintei in plen va avea loc o reuniune a Biroului Permanent, pentru trimiterea catre plen a raportului Comisiei juridice.DNA a cerut ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa sesizeze Senatul in vederea incuviintarii arestarii senatorului PSD, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata.Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistrati - Florin Costiniu, si de oameni de afaceri, apar in stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu. Subiectele discutiilor publicate vizeaza interventii pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, interventii la IGP, intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea.Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile lui Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedintele PSD Dolj Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania a cerut ieri judecatorilor ale caror nume apar in transcrierile din dosarul de coruptie al senatorului sa isi clarifice public pozitia, sa nu afecteze increderea pe care sistemul si societatea le au in magistrati.

Voicu se temea de Basescu si de Branza

Dezvaluirile continua sa apara in cazul senatorului PSD Catalin Voicu. Un nou set de transcrieri a aparut ieri in presa. Senatorul anchetat pentru trafic de influenta avertizeaza intr-o discutie publicata de NewsIn ca Traian Basescu ii pregateste ceva, dupa ce, in stenogramele aparute anterior, vorbea cifrat cu cei pentru care intervenea. Potrivit noilor stenograme, senatorul s-ar fi intalnit cu procurorul Dan Chiujdea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, si cu judecatorul Cristian Jipa, in toamna anului trecut. Voicu face unele referiri si la seful statului, intr-o conversatie avuta cu judecatorul Florin Costiniu. O alta inregistrare aparuta ieri in presa prezinta metodele prin care Catalin Voicu a reusit sa ia 260.000 de euro de la omul de afaceri Costel Casuneanu. Voicu spune ca banii au fost doar imprumutati. Stenogramele arata insa altceva. Termenii de "spital", "doctor" si "medicamente" i-au substituit pe cei de judecata, magistrat si bani sau alte foloase materiale.

Interlocutor: Ce va aduc?



Florin Costiniu: Un pahar cu apa rece.



Interlocutor: ImediatFlorin Costiniu: Merci! Am fost la Vasile, aici. Noi l-am ajutat cu... una-i alta, asta-i alta, nu pleaca de aici o .. o suta de grame de...

Catalin Voicu: Neinteligibil.. sa fim atenti cu idiotu' asta de Basescu care incearca sa insceneze ceva.. Fii foarte atent!



Florin Costiniu: Nu. Bineinteles!



Catalin Voicu: Adica, daca puteti evita, evitati! Mai bine spuneti ca le face in alta parte si vi le trimit acasa. Nu-i bine sa fiti vazut. Ascultati-ma si pe mine!



Florin Costiniu: Da, am inteles. Da.

Catalin Voicu: E foarte periculos, Asta e mai periculos ca toate!



Catalin Voicu: Domnu' presedinte, aveti incredere in mine, ca de ma dau peste cap si comit un lucru groaznic, sunteti fratele meu si fac orice sa vi se faca dreptate. Vreau numai sa stiti atata: asta-i Romania lui Traian Basescu, asta-i gasca cu Vili Branza in frunte si cu toti golanii asta-i institutia pe care au creat-o, acest monstru DNA cu care santajeaza oameni. Terorizeaza judecatori, procurori, judecatori ai ICCJ, iau, iau declaratii de la oameni din arest, ii obliga. Ii forteaza, de asta v-am si rugat. ... Domne, mori cu dreptatea in mana.