Victor Ponta, presedintele PSD, a anuntat sambata, intr-o conferinta de presa la Toplita, Harghita, suspendarea din partid a senatorului Catalin Voicu.
PSD Bucuresti urmeaza sa puna masura in aplicare. Liderul social-democratilor spune ca aceasta suspendare va fi benefica atat pentru partid, cat si pentru Catalin Voicu.
"Am discutat cu presedintele organizatiei din Bucuresti ca domnul senator Voicu sa nu mai activeze in cadrul nostru ca partid si al organizatiei pana nu obtine o sentinta in instanta. Organizatia Bucuresti va trebui sa aplice statutul PSD privind persoanele care nu mai activeaza, se suspenda din activitatea politica. E si interesul partidului, si interesul domnului Voicu sa nu se ascunda in spatele partidului in acest caz", a spus Ponta.
Ponta a mai precizat ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, va face investigatiile de rigoare si ca spera ca va dovedi ca stenogramele nu au plecat de Senat.
Ponta a afirmat ca CSM trebuie sa ancheteze cazul lui Voicu si sa ia masurile de rigoare, afirmand ca faptul ca inca procesele se judeca la televizor este un semnal prost pentru justitia din Romania si denota modul in care politicul influenteaza justitia romaneasca.
"Daca stenogramele sunt adevarate, eu ma despart total de acest mod de a gandi si de face politica", a spus Ponta.
Voicu va fi audiat marti de Comisia juridica in acest caz. Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistrati - Florin Costiniu, si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic, apar in stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu.
Subiectele discutiilor publicate vizeaza interventii pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, interventii la IGP, intentia senatorului Voicu de a fi devenit, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009, ministru al Internelor, dorinta acestuia privind arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea.
Catalin Voicu ar fi intervenit folosindu-si influenta asupra magistratilor nu doar in cazurile lui Casuneanu, Mazare si Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedinta PSD Dolj Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.