Ion Calinoiu, seful Consiliului Judetean Gorj, nu il mai finanteaza pe Marin Condescu, presedintele Clubului de Fotbal Pandurii Targu Jiu, circa 700.000 de lei din bugetul CJ ajungand insa la echipele de handbal si de baschet.

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, s-a tinut de cuvant si nu a mai alocat nici un leu pentru acest an Clubului de Fotbal Pandurii, condus de Marin Condescu. De altfel, CJ s-a retras din randul asociatilor care contribuie la finantarea echipei ce evolueaza in Liga I. Institutia condusa de Ion Calinoiu aloca anual cate 600.000 de lei echipei Pandurii, insa anul trecut seful consiliului judetean a anuntat ca din 2010 va stopa finantarea clubului. La ultima sedinta a consiliului judetean, consilierii au votat ca banii sa intre in conturile Asociatiei "Clubul Sportiv Energia Rovinari", la care CJ este membru fondator asociat. "Suma este mai mare decat cea alocata anul trecut, avand in vedere performantele inregistrate in ultima perioada de aceasta asociatie sportiva, dar si problemele economice ale Complexului Energetic Rovinari, principalul cotizant", a declarat Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean Gorj, care s-a contrat mereu cu Marin Condescu pe tema continuarii finantarii echipei Pandurii. La randul sau, Condescu a anuntat ca alesii judeteni nu isi vor mai regasi locurile in loja stadionului "Municipal".

Buget de 4,3 milioane de lei din banii statului

Suma totala de care va beneficia anul acesta Clubul Sportiv Energia Rovinari, numai din cotizatii, se ridica la 4,3 milioane de lei. Printre unitatile cotizante se mai numara, in afara de Complexul Energetic Rovinari, care este principalul membru fondator, Primaria Targu Jiu si Artego. Chiar daca este criza si multe institutii nu au bani pentru plata salariilor, fiind nevoite sa faca si reduceri de personal, consiliul judetean tine sa se achite de obligatia finantarii activitatii sportive, mai ales acolo unde figureaza ca membru fondator. Desi au renuntat sa finanteze Clubul Pandurii condus de sindicalistul Marin Condescu, sefii CJ au decis sa nu renunte la finantarea activitatii sportive din judet, in conditiile in care Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj, aflata in subordinea CJ, are in 2010 un buget mai mic cu opt milioane de lei. La randul sau, clubul condus de Marin Condescu, chiar daca a pierdut un finantator reprezentat de o institutie a statului, beneficiaza in continuare de fonduri din partea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Interesant este ca SNLO finanteaza in continuare echipa de fotbal Pandurii, desi a incheiat anul trecut cu pierderi de 50 de milioane de lei.