Roxana Iordache publica pe blog un text intitulat "Geoana, invins si Vanghelie, invingator", pe care il puteti citi in continuare.
'Marean Vanghelie a fost ales al cincilea vicepresedinte, dupa numarul de voturi, peste 600. Vanghelie a fost o vulnerabilitate pentru Mircea Geoana, la fel cum fostul presedinte al PSD a fost un avantaj electoral pentru Vanghelie. Sincer, ma bucur ca a luat-o peste bot Pandele.
In definitiv, asa cum e el - inclusiv cu ambitia care include, spre deosebire de altii, asumarea evidenta a faptului ca trebuie sa invete ca sa creasca politic -, Vanghelie e mai respectabil decat toate animalele - sa ma ierte animalele - de la PD minus L.
Daca e real sondajul conform caruia Bucurestiul a facut diferenta in favoarea lui Ponta, atunci asta se datoreaza tot democratiei introduse de Geoana.
Mircea Geoana e inca tanar politic, mai are timp sa fie cel putin inca o data-n viata ministru de Externe. Unul bun. Iar faptul ca a democratizat PSD este un merit urias, fara de care n-ar fi fost posibila accederea lui Victor Ponta in functia de presedinte.
O analiza a rezultatelor congresului - cu adevarat - extraordinar al PSD, cat de repede. Deocamdata, nu zic decat ca poate fi un avantaj pentru viitorul apropiat faptul ca multi tineri de valoare nu au fost alesi in functii de conducere la nivel national.
Felicitari invingatorilor, onoare invinsilor!
In doua cuvinte: bravo, PSD!'