Jurnalul National publica informatii din culisele Congresului PSD, pe care le puteti citi in continuare.
• Intrebarea care sta pe buzele tuturor este "Il mai sustine Vanghelie pe Geoana?". Presedintele PSD Bucuresti afiseaza o figura extrem de inegurata, pe masura ce liderii PSD isi anunta trecerea in barca lui Victor Ponta scazand si sansele sale de a obtine functia de viceperesdinte. Se speculeaza ca Vanghelie ar putea sa dirijeze cele 300 de voturi pe care le controleaza catre gruparea Ponta, in schimbul garantiei ca si el va fi votat de catre adversari.
• Retragerea lui Cristian Diaconescu in favoarea unuia dintre cei doi favoriti, Geoana sau Ponta, era asteptata. Mircea Geoana l-a invitat pe Diaconescu in echipa sa de cateva zile, insa Nastase si Iliescu au incercat sa-l convinga sa mearga alaturi de Ponta. Desi nu are foarte multe voturi in "portofoliu", se spune ca Diaconescu va inclina balanta, astfel incat cel in barca caruia se urca sa castige din primul tur.
• Adversarii lui Geoana au incercat sa il convinga, noaptea trecuta, pe Mircea Geoana, sa se retraga din cursa, sa renunte la a mai candida la presedintia PSD, promitandu-i ca daca se retrage, ei il vor tolera in functia de presedinte al Senatului. In caz contrar, l-au amenintat Mitrea, Ponta si Nastase, nu i se va mai putea garanta pastrarea functiei, partidul avand dreptul sa ii retraga sprijinul politic. De altfel, Geoana a spus in discursul sau ca "unii din sala" sunt angrenati deja intr-un proces de inlaturare a sa din functia de la Senat.
• Bursa pariurilor spunea ca lupta se va da in turul al doilea pentru functia de presedinte intre Mircea Geoana si Victor Ponta, ceea ce s-a adeverit.
• Hrebenciuc a anuntat de dimineata victoria lui Ponta, cel putin asa intelegandu-se din declaratia sa: "Astazi va castiga tineretea".