Victor Ponta, candidatul la presedintia PSD care, potrivit discutiilor purtate de delegatii la congresul extraordinar de sambata, pare a avea prima sansa de castig, este sustinut, oficial sau informal, de majoritatea liderilor din vechea garnitura.
Victor Ponta, care pare, inaintea votului de la congres, potrivit directiilor date de cea mai mare parte a presedintilor de organizatii, a avea cele mai mari sanse de a castiga presedintia PSD este sprijinit, oficial, de o buna parte a liderilor fostei conduceri a partidului, dinainte de 2006.
Adrian Nastase, Miron Mitrea si Radu Mazare au anuntat, public, ca sustin candidatura lui Victor Ponta la presedintia partidului.
De asemenea, potrivit mai multor surse din PSD, Viorel Hrebenciuc, care daduse acum cateva zile asigurari ca il va sustine pe Ponta, i-a indemnat pe delegatii PSD Bacau, cu care s-a intalnit vineri seara, sa il voteze pe acesta.
In aceste conditii, odata cu semnalul dat de Nastase, Mitrea si Mazare, Ponta beneficiaza nu doar de organizatiile controlate de acestia, Dambovita, Constanta, Vrancea, ci si de mobilizarea facuta de unii dintre sustinatorii acestuia, Marian Sarbu si Ioan Stan.
Pe de alta parte, Ponta se bucura de sprijinul delegatilor tineri si al celor proveniti din filiale conduse de tineri, precum si de unii dintre candidatii la functia de vicepresedinte, printre care Radu Moldovan si Titus Corlatean.