Noul Guvern a primit votul de incredere in Parlament. 276 de parlamentari au votat pentru Guvernul Boc IV, 135 impotriva. Cel putin 40 de parlamentari ai PNL si PSD au votat pentru investirea Guvernului. La ora 18.00, dupa depunerea juramantului, Executivull se intalneste in prima sedinta pentru a aproba Bugetul.
Asa cum aratau si calculele matematice dinaintea votului, Guvernul PD-L-UDMR-minoritati nationale-independenti a primit astazi girul Parlamentului. Cu un scor chiar mai bun decat cel anticipat. Cabinetul Boc a primit 276 de voturi pentru, fata de cele 135 impotriva. Executivul avea nevoie de doar 236 de voturi, ceea ce inseamna ca cel putin 40 de parlamentari ai PSD si PNL au votat pentru investirea Guvernului.
"Programul de guvernare pe care l-ati aprobat va fi cel care va ghida activitatea Executivului de acum incolo. Impreuna cu echipa pe care o reprezint vom depune juramantul, iar la ora 18.00 vom avea prima sedinta de guvern pentru a aproba bugetul, astfel incat la jumatatea lunii ianuarie cu ajutorul dumneavoastra sa avem aceasta lege aprobata", a spus premierul Emil Boc, dupa aflarea rezultatului.
"Simt o responsabilitate mai mare acum la reconfirmare. Eu primesc acest semnal ca pe unul de responsabilitate cu dorinta de a aduce tarii un buget, cred ca este un nou parteneriat intre Guvern si Parlament. Mergem la treaba", le-a spus Boc, jurnalistilor la iesire.
Lista Guvernului
Premier - Emil Boc
Vicepremier - Marko Bela
Ministrul Administratiei si Internelor - Vasile Blaga,
Ministrul Finantelor Publice - Sebastian Vladescu
Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - Adriean Videanu
Ministrul Culturii si Patrimoniului National - Kelemen Hunor
Ministrul Justitiei - Catalin Predoiu
Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Mihai Seitan,
Ministrul Afacerilor Externe - Teodor Baconschi
Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Daniel Funeriu
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii - Radu Berceanu
Ministrul Mediului si Padurilor - Borbely Laszlo
Ministrul Apararii Nationale - Gabriel Oprea
Ministrul Sanatatii - Cseke Attila
Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale - Gabriel Sandu
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Mihail Dumitru
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului - Elena Udrea
Potrivit Constitutiei, primul-ministru Emil Boc, ministrii si ceilalti membri ai Guvernului vor depune jurmantul individual, in fata Presedintelui Romaniei.