Dupa ce marti toti cei 15 ministri ai noului guvern Emil Boc au primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, astai Executivul intra in votul plenului celor doua camere ale Parlamentului.
La un an de la prima investire, Emil Boc s-a intors pentru un nou vot in Parlament. Cu un nou guvern, cu noi si vechi ministri. Coalitia PD-L - UDMR - independenti - minoritati nationale are majoritatea in Legislativ - 241 de voturi, in conditiile in care pentru a trece are nevoie de 236. PSD si PNL au anuntat ca vor vota impotriva.
Sedinta de investire a noului Cabinet Boc a inceput cu 50 de minute intarziere. Presedintele Camerei Deputatilor a anuntat ca, din totalul de 470 de parlamentari, sunt prezenti 311 si absenti 159. Cele mai multe locuri libere sunt in partea de sala unde stau membrii PSD.
Primul care a luat cuvantul a fost premierul desemnat, Emil Boc. In discursul sau din Parlament, premierul demis interimar desemnat Emil Boc si-a laudat precedentul Executiv. A spus caă programul prezidential al lui Basescu este axa demersurilor guvernului sau. A preluat insa si cate ceva de la Geoana, Antonescu si Kelemen Hunor.
In timpul discursului sau, parlamentarii PSD au parasit sala de sedinte. Social-democratii au fost convocati la o sedinta a grupului PSD. La finalul intalnirii, pesedistii au anuntat ca vor vota impotriva Cabinetului Boc.
A urmat presedintele PSD, Mircea Geoana. Liderul PSD a atacat dur programul si ministrii Cabinetului Boc. Geoana a sustinut ca Executivul nu are o strategie pentru combaterea crizei, ci una ale carei costuri vor cadea pe umerii categoriilor cele mai defavorizate. Presedintele PSD a anuntat ca parlamentarii social-democrati vor vota impotriva.
Liderul PNL a ironizat dorinta presedintelui Basescu de a moderniza statul. De la Cuza la Ceausescu, tot despre asta s-a vorbit, a spus Antonescu, care a acuzat dorinta PD-L de a deveni partidul unic. Liberalul si-a taxat si colegii de partid care au votat marti in comisii ministrii Guvernului Boc.
Dupa incheierea dezbaterilor se supune la vot propunerea de acordare a increderii Guvernului. Votul este secret si se exprima prin bile.

Lista Guvernului Boc
Premier - Emil Boc
Vicepremier - Marko Bela
Ministrul Administratiei si Internelor - Vasile Blaga,
Ministrul Finantelor Publice - Sebastian Vladescu
Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - Adriean Videanu
Ministrul Culturii si Patrimoniului National - Kelemen Hunor
Ministrul Justitiei - Catalin Predoiu
Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Mihai Seitan,
Ministrul Afacerilor Externe - Teodor Baconschi
Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Daniel Funeriu
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii - Radu Berceanu
Ministrul Mediului si Padurilor - Borbely Laszlo
Ministrul Apararii Nationale - Gabriel Oprea
Ministrul Sanatatii - Cseke Attila
Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale - Gabriel Sandu
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Mihail Dumitru
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului - Elena Udrea