Jurnalul National publica un articol senzational despre cuplul politic "Elena Udrea-Traian Basescu", a carei prima parte o puteti citi in continuare.
Daca faptele ei concrete pe frontul propasirii neamului nu au depasit limitele unor anchete penale, iar ale lui au depasit doar limitele Constitutiei, relatia lor a intrat in legenda. Si legenda a devenit mit in Olimpul dambovitean cand ea a fost supranumita Elena din Troia, iscand razboiul politic de patru ani, iar el a intrat in istorie drept Zeus din Cotroceni, care si-a pus partidul si guvernul la picioarele ei incaltate cu pantofi Jimmy Choo.
Filmul incepe in 2004, cand frumoasa si proaspata sotie a omului de afaceri Dorin Cocos este pusa cap de lista intre candidatii Aliantei PNL - PD-L la Primaria Capitalei. Elena Udrea se casatorise cu Cocos in decembrie 2003, la Consulatul Romaniei la New York, si nu au facut nunta nici pana in ziua de azi. "M-am ferit sa imi aleg nasii, de teama posibilelor interpretari. Asa ca am ramas nemireasa, daca pot spune asa. Parca mi-ar fi placut sa fiu", declara Elena Udrea, explicand ca, din cauza politicii, n-a mai ajuns la altar. Oare cine ar fi trebuit sa-i fie nas?
Nasul in politica l-a gasit oricum imediat dupa alegerile locale, cand a intrat rapid in gratiile primarului Basescu. Care a luat-o cu sine la Cotroceni, imediat ce a castigat alegerile prezidentiale in decembrie 2004. In februarie 2005, in ciuda stuporii generale, a numit-o sef peste Cancelaria Prezidentiala. Ea era membru al PNL inca din 2002, si din partea PNL a candidat si pentru postul de consilier municipal la Primaria Capitalei. Problemele doctrinare nu s-au pus insa in calea fericirii comune.
Intrebat de ce a ales-o tocmai pe Elena Udrea dintre toti consilierii sai cu mai multa experienta si greutate profesionala, Basescu a tinut sa puna in valoare atuurile ei fizice: "Mi s-a parut interesant ca pe langa niste figuri acre sa fie si o persoana care arata bine". Iar cand frumosul sau consilier a declarat intr-o emisiune televizata ca Norvegia are presedinte, Basescu si-a asumat el personal greseala intrata in antologie: "Imi asum tot, inclusiv emisiunea".

DEMISIE DE DRAGUL LUI

In octombrie 2005, Elena Udrea si-a dat demisia de la Cotroceni. In presa aparusera tot mai multe dezvaluiri legate de relatiile sotului Dorin Cocos cu grupul Petrache-Bittner, si pe imaginea imaculata a lui Traian Basescu incepusera sa apara pete negre. Si incepusera sa apara si insinuari despre o relatie "nepotrivita" intre cei doi. In 13 aprilie 2005 apare in Academia Catavencu un interviu in care Elena Udrea este intrebata daca este iubita lui Traian Basescu. Raspunsul ei a fost: "Stiti de cand astept intrebarea asta? La intrebarea asta pot sa va raspund peste zece ani?".
Astfel ca ea si-a sacrificat functia de dragul imaginii lui: "Astazi, 21 octombrie 2005, am luat decizia de a demisiona din functia de consilier de stat in cadrul administratiei prezidentiale. Am constatat ca ori de cate ori lupta presedintelui impotriva marii coruptii a facut un pas inainte, atat asupra mea, cat si asupra altor persoane care sustin acest demers necesar, s-au declansat atacuri profund nedrepte si cu o virulenta pe care numai teama de aplicare a legii o poate explica.
Chiar daca nici una dintre acuzatiile care mi s-au adus de mass-media nu demonstreaza apartenenta mea la vreun grup de interese economice nelegitime, nu doresc ca prin insinuarile repetate la adresa mea sa devin o vulnerabilitate a demersurilor presedintelui Romaniei". Intrebat cum comenteaza gestul consilierei sale, seful statului nu a declarat nimic, spunand doar un politicos: "La revedere!".
Dar si el si-a sacrificat consilierii de dragul ei. Andrei Plesu si Renate Weber l-au parasit pe Traian Basescu in urma unor majore neintelegeri cu Elena Udrea, al carui cuvant a avut insa cea mai mare greutate in fata presedintelui. Si relatia cu Adriana Saftoiu a fost exploziva, conflictul soldandu-se cu o despartire definitiva si cu ranchiuna intre vechea consiliera de imagine a sefului statului si administratia prezidentiala: Adriana Saftoiu a recunoscut ulterior ca la Cotroceni Elena Udrea a fost o bomba cu ceas in echipa lui Basescu: "Nu am facut niciodata un secret ca intre mine si Elena Udrea au existat diferente de opinie pe anumite chestiuni, dar nu a fost singura.
V-ar surprinde sa auziti ca au existat astfel de diferente si cu domnul Plesu, cu doamna Renate Weber si chiar si cu domnul Saftoiu?".

BILETELUL ROZ

Dupa ce a plecat de la Cotroceni, Elena Udrea a devenit cea mai eficienta portavoce a lui Traian Basescu, lansand de fiecare data bataliile acestuia cu inamicii - Tariceanu, PNL, oligarhii, PSD etc. In ianuarie 2007, Elena Udrea a declansat prima criza politica, aruncand "biletelul roz" intr-o emisiune la Antena 3. Scos din poseta Elenei Udrea, biletelul roz a declansat un scandal interminabil pe scena politica, urmand o schema care s-a repetat apoi, peste doi ani, in criza coalitiei PSD - PD-L.
Biletelul roz a dus la ruperea Aliantei D.A., la iesirea PD de la guvernare si la un razboi perpetuu intre presedintele Basescu si premierul Tariceanu.

VIZITE NOCTURNE LA COTROCENI

Intre timp, desi nu mai era consilier prezidential, facea vizite nocturne la Cotroceni, asa cum a dezvaluit Jurnalul National, Presedintia si SPP, refuzand sa explice scopul acestor vizite. Conform unor surse din Palatul Cotroceni, citate de presa, Elena Udrea intra foarte des in sediul administratiei prezidentiale, dupa ce si-a dat demisia din functia de sef al Cancelariei prezidentiale. Sursele amintite sustin ca, timp de un an, ea si-a pastrat chiar si biroul din vecinatatea cabinetului lui Traian Basescu.
Intrebata despre vizitele nocturne, Elena Udrea a raspuns sec: "Nu comentez". Intrebat si el de ce masina Elenei Udrea intra noaptea la Palat, Traian Basescu a spus sec: "Spuneti o minciuna. Confundati o masina cu o femeie. Eu n-as face confuzia asta".

SI PE LUMINA, LA SPITAL

Vizitele au continuat si la lumina zilei, cand Traian Basescu era internat la Elias, in mai 2006. Elena Udrea i-a adus bolnavului un platou cu prajituri, intrucat seful statului ar fi "mare amator de dulciuri". La plecare, ea a declarat ca i-a facut lui Traian Basescu "o vizita de curtoazie", in care a discutat cu seful statului pe diverse teme, una dintre acestea fiind gripa aviara. Udrea a spus ca pe durata vizitei seful statului a mancat jumatate din prajiturile pe care ea i le-a adus. "Este mare amator de dulciuri", a precizat Elena Udrea.
"Am baut o cafea, am mancat prajituri. Am discutat despre faptul ca nu are rabdare sa mai stea in spital", a relatat fostul consilier prezidential. S-au mai intalnit si in prezenta familiilor. Cand ea a implinit 35 de ani, Traian Basescu si sotia au fost la petrecerea aniversara, la Poiana Brasov. In noaptea alegerilor din noiembrie 2008 au sarbatorit victoria impreuna, la o carciuma din Bucuresti. Si in vara s-au intalnit "intamplator, la mare, la un restaurant din Neptun, de fata fiind si Dorin Cocos.
La plecare, dupa miezul noptii, presedintele nu a dat declaratii presei, in schimb, Elena Udrea a simtit nevoia sa precizeze, prin intermediul unui comunicat al Ministerului Turismului, ca intalnirea a fost intamplatoare.

INFIPTA IN FRUNTEA PD-L

In februarie 2006, Elena Udrea se inscrie in PD si primeste automat functia de secretar executiv. Devine rapid unul dintre cei mai temuti lideri ai partidului, asupra ei rasfrangandu-se puterea si influenta inaltului ei protector. In timp-record devine coordonator al filialei Constanta din care a provenit Traian Basescu, si partidul o mentine in functie, in ciuda revoltei publice generate in organizatie si soldate cu demisii si manifestatii de protest. I se da apoi la alegerile din 2008 un colegiu intr-un fief al PD-L din Bucuresti, pentru a fi sigura ca va castiga, iar dupa alegeri, cand s-a negociat guvernul PD-L - PSD, a fost creat special un minister pentru Elena Udrea - Turismul.
Ba mai mult, asa cum a scris Jurnalul National la vremea respectiva, angajatii de pe doua etaje ale Guvernului au fost pur si simplu dati afara din birouri, pentru a i se face loc noii ministrese. La data de 31 decembrie 2008, tuturor angajatilor Guvernului de la etajele 2 si 3 ale Palatului Victoria li s-a comunicat ca trebuie sa plece din birouri; fara hartii, fara acte, fara nimic, doar sa iasa. Surse din Palatul Victoria au declarat pentru Jurnalul National ca Emil Boc a chemat la el angajati ai compartimentului administrativ al SGG si le-a scris, personal, pe un biletel, incaperile care trebuie eliberate urgent. (Va urma)