Colegiul CNSAS a finalizat verificarea candidatilor la Presedintie, pentru niciunul din cei 12 neexistand indicii ca au colaborat cu fosta Securitate.
C.N.S.A.S. a hotarat mentinerea deciziilor emise anterior intrarii in vigoare a O.U.G. nr. 24/2008, in urma verificarilor efectuate, nefiind identificate documente si informatii noi si neprocesate cu privire la calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia, pentru urmatoarele persoane: George Crin Laurentiu Antonescu, Traian Basescu, George Becali, Mircea Dan Geoana, Kelemen Hunor, Sorin Mircea Oprescu, Constantin Rotaru si Corneliu Vadim Tudor.
De asemenea, CNSAS a mai decis eliberarea unei adeverinte din care rezulta ca nu exista date sau documente privind calitatea de lucrator al Securitatii sau de colaborator al acesteia, pentru urmatoarele persoane: Ovidiu Cristian Iane, Gheorghe Eduard Manole, Constantin Ninel Potarca.
CNSAS mai precizeaza ca Remus Florinel Cernea nu face obiectul prevederilor O.U.G. nr. 24/2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 293/2008, neavand implinita varsta de 16 ani la data de 22 decembrie 1989.