PNL nu va depune motiune de cenzura la asumarea raspunderii Guvernului pentru ca nu poate aduna semnaturile necesare intrucat UDMR nu se alatura acestei initiative, a declarat, sambata, la Suceava, presedintele formatiunii, Crin Antonescu.
Intrebat daca PNL a discutat cu UDMR pe aceasta tema, liderul liberal a confirmat.
"E foarte clar ca lucrurile nu sunt intamplatoare", a spus Antonescu referindu-se la atitudinea adoptata de UDMR fata de demersul initierii unei motiuni de cenzura.
El a mai spus ca, cu cat situatia tarii se agraveaza, partidele din coalitia aflata la guvernare nu se mai abtin si actioneaza doar electoral, exemplificand cu intentia PD-L de a elimina PSD de la guvernare, dar ca PSD nu se da dus si a apreciat ca urmatoarele luni vor oferi un spectacol trist si ingrijorator.
Antonescu a aratat ca Parlamentul este ocolit si ca guvernul legifereaza prin asumarea raspunderii cu "ce-i trece prin cap primului ministru", chiar daca sindicatele nu sunt de acord si chiar daca jumatate din Guvern nu este de acord.
"Asta ne arata nebunia in care puterea a ajuns", a spus liderul PNL.
Premierul a anuntat, miercuri noaptea, ca Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament asupra celor trei legi privind educatia nationala, salarizarea unitara si reorganizarea agentiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor in sectorul public.
Ministrii Muncii, Educatiei si Justitiei au discutat, sambata, la Guvern, cu premierul Emil Boc despre cele trei proiecte de legi, precum si despre ultimele modificari operate la proiectul legii de salarizare unitara, convenite, joi si vineri, cu sindicatele. La intalnire au participat si reprezentanti ai Ministerului Finantelor.
Proiectele de legi pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Legislativului vor fi transmise de Executiv, luni dimineata, prin curier, catre Parlament, au decis premierul Emil Boc si ministrii in discutia avuta, sambata, la Palatul Victoria.