Constantin Sima, membru in consiliul director al Asociatiei Procurorilor, a declarat marti, dupa intalnirea de la Guvern, ca nu se mai pot face modificari semnificative pe grila salarizarii unice, dupa cum au anuntat reprezentantii Executivului, si ca nu crede ca noua lege se va putea aplica.
Intalnirea s-a desfasurat la Guvern, in prezenta premierului Emil Boc, a ministrului Muncii, Marian Sarbu, si a ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, care au precizat ca pe grila care va fi comunicata pana la sfarsitul zilei se vor mai putea face "mici reglaje".
"Suntem intr-un moment in care mare lucru nu se mai poate face", a declarat Sima, precizand ca, din lipsa de fonduri, nu crede ca se va putea aplica Legea salarizarii unice.
O noua intalnire pe tema Legea salarizarii unice va avea loc joi, 27 august, la Ministerul de Finante.
Atat presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Garbovan, cat si presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), Mona Pivniceru, au confirmat ca si-au trimis reprezentanţi la intalnirea de la Guvern.
O noua intalnire pe tema Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar va avea loc joi, de la ora 10:00, la Ministerul Finantelor, pentru a elimina anumite deficiente semnalate de partenerii sociali si de CSM, a declarat astazi presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
"Am semnalat deficiente in actualul text al legii si a ramas ca incepand de joi, ora 10, la Ministerul de Finante sa fie corectate in cadrul unei comisii in care sa participe reprezentantii confederatiilor sindicale, patronale, inclusiv ai CSM-ului, care sa duca la imbunatatirea si eliminarea deficientelor sesizate", a spus Pogea, la finalul intalnirii de la Guvern pe tema Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar.
El a precizat ca deficientele semnalate constau in neuniformizarea drepturilor legate de plata orelor suplimentare sau a primei de vacanta, "neexcluderea legilor speciale in componenta si introducerea capitolelor legate de salarizare, faptul ca anumite probleme nu au legatura cu legea de salarizare unitara, ca de exemplu mecanismul de decontare a cheltuielilor de deplasare sau chiria politistilor sau a altor structuri de personal".