Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament, in 2 septembrie, pe legea salarizarii unice, pe legea restructurarii agentiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum si pe legile educatiei, a anuntat, luni, dupa sedinta coalitiei, premierul Emil Boc.
Emil Boc a declarat dupa sedinta coalitiei, ca PSD nu a avut "obiectii majore" in ceea ce priveste asumarea raspunderii Guvernului, in 2 septembrie, pe cele patru pachete de legi, el precizand ca a existat "o discutie" pe Educatie, care va continua in perioada urmatoare.
Intrebat daca PSD este de acord cu asumarea raspunderii Guvernului pe cele patru pachete de legi, anuntata pentru 2 septembrie, Boc a precizat: "PSD nu a avut obiectii majore. A fost o discutie pe Educatie care va continua, dar decizia, repet, a mea ca prim-ministru, este foarte clara: aceste legi trebuie sa fie adoptate".
Boc a precizat ca deja s-au inregistrat intarzieri foarte mari in adoptarea acestor legi.
"S-a intarziat deja prea mult, iar o parte dintre legi sunt conditionalitati exprese cu Comisia Europeana si FMI. Aceste legi nu trebuie sa fie facute doar pentru ca ni le cere cineva, ele sunt necesare Romaniei", a spus Boc.
Premierul Emil Boc a anuntat, inca din 22 iulie, ca Guvernul intentioneaza sa finalizeze, pana la 14 august, proiectele de legi privind reforma in educatie, pe baza solutiilor propuse de comisia prezidentiala condusa de profesorul Mircea Miclea, si sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pentru aceste legi.
Surse din PSD declarau, luni, ca PSD ar putea accepta asumarea raspunderii Guvernului pe legile educatiei, in varianta Andronescu, nu in cea a Comisiei Miclea, unii lideri social-democrati considerand propunerea PD-L drept un atac in replica la sustinerea PSD pentru infiintarea Comisiei Udrea.
Aceleasi surse au mai relatat ca singurele modificari pe care le-ar accepta PSD ar fi cele de forma, si nu cele de fond.