Premierul Boc i-a anuntat, sambata, pe membrii Cabinetului ca doreste asumarea raspunderii Guvernului pe legile salarizarii, pensiilor si educatiei, dorind astfel sa verifice si daca exista vointa politica si daca exista sustinere parlamentara la nivelul coalitiei pentru realizarea acestor reforme.
"Am informat membrii Cabinetului cu privire la decizia mea de a promova aceste legi -salarizare unica, reforma sistemului de pensii, educatia - prin angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului.
De ce aceasta procedura? Din doua motive. In primul rand, pentru a verifica daca la nivelul coalitiei exista vointa politica pentru a sustine aceste reforme structurale asupra carora cele doua partide s-au angajat in Parteneriatul pentru Romania si, al doilea motiv, pentru a verifica sustinerea parlamentara pentru realizarea acestor reforme pe care niciun Guvern si niciun Parlament nu au avut curajul sa le abordeze in ultimii 20 ani", a explicat seful Executivului.
Premierul Emil Boc le-a spus ministrilor, sambata, la inceputul sedintei de Guvern, ca scopul intalnirii este acela de a se asigura ca graficul de elaborare a Legii salarizarii unice si a Legii pensiilor este respectat fara "amanari si tergiversari", eventual termenele de adoptare sa fie devansate.