Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la Targu Mures, ca tinerii au nevoie de carti, educatie si modele si a criticat-o pe Elena Basescu, sustinand ca aceasta le promite romanilor legalizarea drogurilor.
"O domnisoara despre care nu am vorbit niciodata pana acum, Elena Basescu, le promite romanilor legalizarea drogurilor. Asta mai lipseste in tara aceasta, asta-i tara fericirii pentru romani, asta trebuie sa faca toti cei care raman fara servicii: sa ia niste droguri usoare, le da domnisoara Elena Basescu. Este promisiunea ei electorala. Romania este o tara in care nimeni nu mai vorbeste ca tinerii au nevoie de carti, de educatie si modele, altele decat domnisoara Basescu si doamna Udrea. Asta este o tara care a facut vedete din toate pipitele si nu-si respecta veteranii de razboi", a spus Antonescu.
Intrebat daca are o strategie in privinta consumului de droguri, Antonescu a spus ca nu crede ca Romania ar putea combate consumul de droguri liberalizandu-l. "Nu cred ca e prima problema a tarii. Romania are probleme mari, legate de locurile de munca, de puterea de cumparare care scade, de venituri care se diminueaza, de categorii intregi de oameni care au fost mintiti si nu cred ca si-ar gasi consolarea intr-o portie de marijuana. Eu nu cred ca Romania este Olanda, Romania nu are mentalitatea, nu are nivelul de cultura in aceasta privinta incat sa isi permita sa legalizeze acum si drogurile. Ma opun categoric acestui lucru, dupa cum ma opun si altor lucruri care in alte parti ale Europei se practica, de exemplu casatoria intre homosexuali. Ma opun fara sa le incalc cu ceva drepturile care sunt prevazute pentru fiecare om", a afirmat Antonescu.
Elena Basescu, candidat independent pentru PE, a declarat vineri, la Ploiesti, ca ar putea fi de acord cu legalizarea marijuanei doar daca o astfel de decizie ar fi luata la nivelul Uniunii Europene, insa a apreciat ca Romania nu este pregatita pentru aceasta etapa.
"As fi de acord cu legalizarea marijuanei doar daca s-ar lua decizia in Uniunea Europeana, dar nu sunt de acord ca dezbaterea sa porneasca din Romania catre UE, pentru ca eu cred ca in Romania acest fenomen e scapat de sub control si nu ar putea fi gestionata in nici un caz legalizarea. Dar, daca in UE se va lua in considerare acest lucru, atunci noi va trebui sa ne supunem regulilor", a explicat Elena Basescu.
Ea a adaugat ca va sustine pozitia PPE in privinta legalizarii marijuanei.
"Am spus ca, dintre toate drogurile, marijuana este cea mai usoara pentru ca nu afecteaza, ca Ecstasy, celulele nervoase, si nu da dependenta, ca si cocaina. UE tine mai bine sub control drogurile, distributia lor, dealerii, ii are in vizor, are o baza de date, dar noi nu cred ca suntem pregatiti pentru asa ceva", a mai spus candidata la PE.
Fata cea mica a presedintelui a sustinut ca nu este de acord cu legalizarea nici unui drog, mai ales ca Biserica este impotriva consumului de narcotice. "Parerea mea este ca nu trebuie legalizat nici un drog pentru ca, pana la urma, toate dau dependenta", a mai spus Elena Basescu.