Biroul Executiv al PSD Gorj a votat impotriva reluarii discutiilor cu PD-L pentru numirea directorilor din administratie, liderii social-democratilor gorjeni urmand sa plece la Bucuresti pentru a discuta din nou cu Mircea Geoana.
Pesedistii gorjeni nu vor sa reia negocierile cu democrat-liberalii, dupa mai bine de o luna de cand acestea au fost oprite. Ultima sedinta a Biroului Executiv al PSD Gorj, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, a avut drept rezultat o noua amanare a reluarii negocierilor cu PD-L. Liderii social-democrati gorjeni urmeaza sa faca o noua deplasare la Bucuresti, pentru a discuta cu liderii de la centru. "Presedintele filialei, Florin Carciumaru, presedintele executiv, Ion Calinoiu, precum si deputatii filialei vor merge la Bucuresti, pentru o intalnire cu conducerea centrala a partidului. Speram intr-o deblocare a situatiei dupa aceste discutii, daca nu, va mai fi o noua intrunire a membrilor Biroului Executiv si vom vedea atunci ce se decide", a declarat purtatorul de cuvant al PSD Gorj, Ciprian Florescu. Deplasarea este programata pentru astazi, liderii locali ai PSD urmand sa afle opinia conducerii centrale a partidului in ceea ce priveste reluarea sau nu a discutiilor cu PD-L referitoare la numirea directorilor de la deconcentrate.

Prima mutare

Oprirea negocierilor intre cele doua forte politice a pornit de la nemultumirea social-democratilor, care ii acuza pe democrat-liberali ca au luat toate posturile de conducere la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si la Complexurile Energetice de la Rovinari si Turceni. La randul lor, liderii PD-L afirma cu au avut acordul unora dintre reprezentantii PSD cand si-au numit directorii si ca Gheorghe Davitoiu, actualul sef al Complexului Energetic Rovinari, este reprezentantul PSD. Davitoiu a declarat insa recent ca este independent din punct de vedere politic, cu toate ca ani buni a fost consilier local la Targu Jiu, din partea PSD. De la oprirea discutiilor, de fiecare data cand s-a intrunit, Biroul Executiv al PSD Gorj a votat impotriva reluarii negocierilor cu PD-L. Interesant este ca, desi anunta ca nu vor sa auda de negocieri cu partenerii lor din cadrul Aliantei PSD - PD-L, social-democratii gorjeni au facut saptamana trecuta prima schimbare a unui sef de institutie deconcentrata din judet. Este vorba de numirea pesedistului Cozma Dumitrescu in fruntea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Gorj, in locul liberalului Gheorghe Cocina.