Mai multi membri ai conducerii centrale a Partidului Democrat- Liberal s-au aratat iritati in ultimul timp de perpetuarea tensiunilor din cadrul organizatiei Constanta. Nemultumirile se transforma treptat in ingrijorare, existand premisele ca PD-L sa obtina la alegerile parlamentare din Constanta un esec usturator, in fata unui PSD local extrem de agresiv si bine organizat. Nemultumirea liderilor centrali este cauzata, in primul rand, de frictiunile existente intre fostii si actualii lideri locali, manifestate prin razboaie mediatice "pe fata", procese in instanta si nelipsitele sedinte cu scandaluri, fiecare acuzand pe fiecare ca trage in jos partidul. Liderii PD-L nu au putut sa nu observe un lucru foarte interesant: desi PD-L Constanta are 3 deputati si un senator, nici unul dintre ei nu se mai afla la conducerea vreunei organizatii.
S-ar putea spune chiar ca noii lideri democrat-liberali si-au mazilit proprii parlamentari, considerati in general locomotive ale partidelor. Situatia este insa mult mai complicata de atat si asta pentru ca fiecare parlamentar in parte are o situatie care nu se potriveste altuia. De pilda, deputatul Stelian Dutu a ramas in PD-L, desi parca isi implora superiorii sa fie dat afara. Deputatul Laurentiu Mironescu nu mai este sef la organizatia municipala Constanta, cu peste 5.500 de membri si nici in noul Birou Permanent Judetean creat de Ion Popescu. In plus, se afla in razboi declarat cu fostul sau prieten Danut Moisoiu, exclus intre timp din partid, dar inca influent. Pentru cei care au uitat, deputatul Dan Colores Mocanescu este parlamentar PD-L, dupa ce a fost adus in partid ca o mare "tanara" speranta de catre Dutu. Nici Mocanescu nu apare in vreo structura de conducere, asa cum nu a aparut, de altfel, in vreo secunda de campanie electorala.

Onaca, tras pe linie moarta de Popescu

Situatia cea mai limpede ar fi trebuit sa fie in cazul senatorului Dorel Onaca. Cunoscut ca unul dintre constantenii cu cea mai mare notorietate, extrem de activ in campania electorala (dusa pentru Primaria Constanta, dar si pentru Popescu, cel care l-a cam tras pe linie moarta si orice candidat PD-L care ii cerea sprijinul), Onaca a scos pentru PD-L un scor dublu fata de 2004. A dat semnalul pentru schimbare in partid, de unde si ofensiva de azi a anonimilor, peledistilor si oportunistilor, care cauta sa umple vidul lasat prin plecarea sa de la conducere. Onaca a fost singurul lider de organizatie judeteana din cele 9 cu probleme care s-a retras de bunavoie in urma rezultatelor de la alegeri. Asta desi toata lumea recunoaste explicit ca, dupa doar cateva zile de campanie, dupa 4 ani de conflicte fratricide si mai ales dupa un sabotaj in toata regula din partea celor carora le-a luat locul, dar si scaunele, era omeneste imposibil sa obtina mai mult. Acum, liderii centrali ai PD-L incep sa spuna ca poate era mai bine daca nu acceptau ca Onaca sa se retraga de la conducerea organizatiei. Acestia vad ce treaba face Ion Popescu si mai ales care sunt ecourile activitatii acestuia si deja se vorbeste despre posibilitatea ca senatorul Onaca sa preia conducerea efectiva a PD-L Constanta, intr-un fel sau altul. "Popescu este un bun castigat al partidului, trebuie sa mergem pe mana lui, ca altul mai bun oricum nu avem. Dar dupa cum merg lucrurile, nu este deloc bine. Poate ca era mai bine ca Onaca sa ramana presedintele organizatiei", ne-a declarat o sursa din cadrul conducerii centrale a PD-L.