PC considera ca "guvernul din umbra" al PD-L este format din oameni cu "zero credibilitate" si seamana cu o "oaste de stransura din Evul Mediu", a declarat, marti, vicepresedintele PC Vlad Hogea, enumerandu-i in acest sens pe fostii ministri Valeriu Stoica si Mihail Hardau, dar si pe Elena Udrea.
"A tunat si i-a adunat, a batut toba in targ si s-au adunat tot felul de categorii a unor reprezentanti ai unor grupuri care fie nu aveau ce cauta unii langa altii, fie, luati impreuna, nu aduc cu ideea de guvern", a spus Hogea, intr-o conferinta de presa, referindu-se la "guvernul din umbra" al PD-L.
El a aratat ca pe lista posibililor ministeriabili ai PD-L se afla consilierii de la Cotroceni Bogdan Chiritoiu si Mircea Miclea, precum si formatori de opinie Sever Voinescu si Daniel Uncu. "Cum pot ei sa ocupe respectivele pozitii si in acelasi timp sa fie ministeriabili ai PD-L?", a intrebat retoric Hogea.
Vlad Hogea a mai spus ca in "guvernul din umbra" al PD-L sunt readusi "tot felul de ministri expirati, ca Valeriu Stoica, ca Mihail Hardau", care au avut in calitate de ministri "contraperformante de-a dreptul catastrofale", precum si "oameni din liniile 1,2 si 3 ale guvernului CDR". "Nu intelegem ce cauta ei in anul de gratie 2008. CDR-ul a apus de mult, vremurile acelea s-au dus. Dar iata ca anumite personaje de trista amintire sunt recuperate", a aratat liderul PC.
Potrivit lui Hogea, PD-L propune si "personaje exotice precum Elena Udrea, care nici nu s-a dezvinovatit bine pentru afacerea Dalli, ca este si propulsata in Guvernul virtual, fie in postura de ministru de Interne PDL, fie ministru al Justitiei PD-L-iste, unde probabil va fi un fel de Monica Macovei la patrat sau la cub".
Hogea a adaugat ca Alianta PSD+PC ii va putea bate pe cei de la PD-L si cu "rezervele rezervelor".