Pentru liderii organizatiei judetene Constanta a Partidului Democrat- Liberal este aproape o certitudine faptul ca vor castiga primariile din orasele Ovidiu, respectiv Eforie. A zis-o ieri avocatul Ion Popescu, vicepresedintele organizatiei judetene, dar si Mihai Petre, secretar executiv al formatiunii. Candidatii partidului in cele doua orase sunt Gigi Chiru, la Eforie si Dumitru Bocai la Ovidiu, ambii fiind creditati de sondajele efectuate in luna martie cu peste 50% din optiunile de vot ale locuitorilor celor doua localitati. Si daca in privinta lui Bocai lucrurile sunt, intr-adevar, destul de clare, principalul sau contracandidat disparand dintre noi in mod tragic in Vinerea Mare dinaintea Pastelui, lucrurile sunt putin mai neclare la Eforie. Gigi Chiru s-a plans ieri ca este victima unei campanii agresive si murdare duse de actualul primar Ovidiu Brailoiu, semnaland o serie de abuzuri care se petrec in Eforie.
"Este aproape o certitudine ca Bocai si Chiru vor deveni primari", a declarat ieri Ion Popescu, vicepresedinte al PD-L Constanta si candidat al partidului la presedintia Consiliului Judetean Constanta. Cei doi candidati si-au prezentat apoi, pe scurt, programele, aratandu-se la fel de siguri de reusita lor in alegeri. Gigi Chiru, candidatul PD-L la Primaria Eforie, a reusit performanta rara pentru un pedelist de a-l determina pe primul ministru liberal sa-i faca si campanie electorala. Chiru a adus aminte declaratia lui Calin Popescu Tariceanu, care a criticat sambata haosul urbanistic dinspre Eforie spre Techirghiol. Gigi Chiru a vazut in aceasta remarca a liberalului "necesitatea schimbarii" in Eforie, pedelistul aratandu-se convins ca va castiga din primul tur. Chiru a acuzat apoi "campania agresiva si murdara" dusa de actualul primar, modul in care i se interzice lipirea afiselor electorale, dar si implicarea Politiei Comunitare in campania electorala. Candidatul PD-L a promis ca va bloca autorizatiile de constructie pentru Eforie, cu exceptia zonelor dinspre Tuzla si Techirghiol, pentru a stopa astfel haosul urbanistic si va relansa turismul din Eforie.
Petre: "Daca as fi locuitor al Eforiei, mi-ar fi teama sa deschid frigiderul de frica sa nu dau de Brailoiu acolo"

Venit in ajutorul colegului sau, Mihai Petre a caracterizat campania social-democratului Ovidiu Brailoiu "printr-un singur cuvant: opulenta". "Daca as fi locuitor al Eforiei, mi-ar fi teama sa deschid frigiderul de frica sa nu dau de Brailoiu acolo. E peste tot", si-a caracterizat adversarul politic secretarul executiv al PD-L. Mult mai calm s-a dovedit a fi Dumitru Bocai, actualul primar al orasului Ovidiu. "Eu sunt mai putin pornit pentru ca principalul meu contracandidat, Dumnezeu sa-l odihneasca, nu mai este printre noi", a recunoscut Bocai, referindu-se la fostul primar Ion Podaru. "Nu-mi sta in caracter sa critic, mereu am spus ca primarii nu fac rau comunitatii, ei doar nu fac suficient bine urbei", a mai spus Dumitru Bocai. Candidatul PD-L s-a aratat convins de victoria in alegerile locale, prezentand si cateva din proiectele sale, cum ar fi transformarea grupului social Nazarcea in sat, pentru a putea accesa fonduri, asfaltarea, racordarea la apa potabila si gaze naturale a zonei, ridicarea unei gradinite cu program prelungit in Ovidiu si elaborarea unei strategii de dezvoltare durabila, tinand cont de faptul ca in cativa ani actualul sat Poiana va deveni un cartier al orasului Ovidiu, datorita dezvoltarii imobiliare a zonei.