Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Democrat Liberal Mircea Nicu Toader a scos la iveala zilele acestea numele mai multor persoane care au fost depistate ca fiind autorii mai multor fraude la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie anul trecut.

"Previziunile noastre privind fraudele electorale au inceput sa se adevereasca. Sunt 10 localitati unde s-au fraudat alegerile: Galati, Balasesti, Radesti, Munteni, Cavadinesti, Comanesti, iar cinci persoane au votat de trei ori. Am solicitat in mod expres Politiei din Galati sa declanseze si sa continue urmarirea penala, ocazie cu care va mai comunicam ca, in conformitate cu adresa aceluiasi organ de Politie, au fost trimise in judecata: Tercu Mariana, Teodorovici Camelia Florina, Balan George si Andrei Fanica, care au votat de cate doua ori in sectiile 192 si 195 din Balasesti", a spus democratul Mircea Toader.

O alta parere

In evidentele Parchetului de pe langa Judecatorie exista doua plangeri penale facute cu ocazia Referendumului din noiembrie 2007. "Sesizarile au fost facute de catre reprezentantii Partidului Romania Mare pentru nereguli inregistrate la sectiile de votare din Pechea. Este vorba despre sesizari penale cu autori necunoscuti, care se refera la incalcari ale Legii electorale nr. 373 din 2004.

Tot pe aceasta lege avem declinate trei dosare de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia. Toate sunt pornite de la sesizarile lui Gheorghe Funar in legatura cu infractiuni comise la Legea electorala de grupuri de cate patru - cinci persoane de pe raza judetului nostru. Toate aceste sesizari se afla in lucru la politie", a spus prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Liliana Istrate.