Deputatul PD de Suceava Aurel Olarean, alaturi de echipa sa de campanie, a fost implicat luni seara intr-un scandal in orasul sucevean Milisauti, acestia fiind acuzati de catre primarul PSD al localitatii si de un consilier local PSD de violare de domiciliu si amenintari.
Conform Politiei Judetene Suceava, primarul PSD din Milisauti, Mircea Laurus, a reclamat la politie ca luni seara la locuinta sa au venit cu doua microbuze si un autoturism 15-20 de persoane imbracate in portocaliu care faceau campanie in favoarea presedintelui suspendat Traian Basescu. El sustine ca Ilie Babalean, consilierul deputatului PD Aurel Olarean, a intrat in curtea sa, unde l-a amenintat si l-a insultat. Totodata, consilierul local PSD Dumitru Bodnariuc a reclamat politiei ca luni seara a fost amenintat de catre deputatul PD Aurel Olarean ca in doua-trei zile ii va face dosar penal si ca il va trimite la puscarie. Purtatorul de cuvant al IJP Suceava, Alin Botezatu, a declarat ca in cazul lui Ilie Babalean s-a dispus cercetarea pentru violare de domiciliu si amenintari, dosarul urmand sa fie transmis Parchetului Judecatoriei Radauti. In cazul deputatului Olarean, competenta de solutionare a plangerii pentru amenintari este a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a spus sursa citata.
Presedintele PSD Suceava, Gavril Mirza, a declarat ca echipa de campanie a deputatului Olarean a mers la locuinta consilierului local PSD Dumitru Bodnariuc, care este si secretar al organizatiei PSD din Milisauti, acesta fiind amenintat cu puscaria daca nu preia afise ale campaniei presedintelui suspendat Traian Basescu. El a sustinut ca aceeasi echipa de campanie a mers si la locuinta primarului Mircea Laurus, care este si presedinte al organizatiei PSD. "Sunt actiuni fascistoide. Este un mod salbatic si primitiv de a face politica", a spus Mirza, sustinand ca deputatul PD "a vrut sa le bage pe gat afise cu Traian Basescu", iar "lucrurile sunt de o gravitate extraordinara". Pe de alta parte, deputatul PD Aurel Olarean neaga ca ar fi avut vreun incident in Milisauti. "Am fost prin Milisauti, dar nu m-am intalnit cu niciun consilier PSD", a spus Olarean, care a precizat ca a plecat din Milisauti inaintea echipei de campanie care nu a facut decat sa imparta pliante. El a aratat ca din discutiile pe care le-a avut cu cei din echipa de campanie a aflat ca la plecarea acestora din Milisauti primarul orasului ar fi iesit cu o pusca pe strada si i-ar fi amenintat.