Creatie din repertoriul celui mai cunoscut artist roman, Constantin Brancusi, la Bucuresti, lucrarea Le Crocodile face parte din seria experimentelor de atelier realizate in plumb de celebrul sculptor si va fi scoasa la licitație, pentru pretul de pornire de doar 3.000 de euro, in ajunul Zilei Nationale Brancusi, pe 18 februarie, in cadrul Licitatiei Artmark de Arta Postmoderna si Contemporana.
Faurita de Brancusi in 1949, lucrarea provine din Fondul Brancusi, colectia Alexandru Istrati si Natalia Dumitrescu. Opera este reprodusa in monografia Brancusi, Pontus Hulten, fiind inventariata si inclusa in catalogul realizat de soții Istrati alaturi de Pontus Hulten, Director al Muzeului Moderna din Stockholm, in 1986. In 2010, opera a participat, alaturi de alte 3 piese, la expoziaia organizata cu ocazia licitației Artcurial in 2010, la Paris.
Tot Brancusi semneaza, in licitatia din 18 februarie, si fotografia Cap de fata (Premiere pierre directe), realizat de marele artist in anul 1908. Este cunoscut faptul ca una dintre marile sale iubiri a fost fotografia, iar instantaneele realizate de maestru constituie momente esențiale ale procesului sau creativ. Astfel, Brsncusi ne face o invitatie de a privi opera prin ochiul sau. Fotografia din cadrul licitatiei are un preț de pornire de 5.000 de euro.