Designerul Rozica Maldarasanu Miclescu este prezenta la targul de Sfintii Mihail si Gavril si astazi, organizat in curtea MTR.
Aceasta a venit cu superbe covoare, tapiserii si cuverturi traditionale tesute de propriile maini.
Din dragoste pentru frumos si pentru micul oras de adoptie, a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa salveze traditia locului. Si asta a insemnat mult si pentru femeile de acolo, care ramasesera fara serviciu.
La standul ei din curtea MTR gasesti, in afara de covoare, tapiserii si cuverturi traditionale tesute manual, si doua bundite superbe, la 200 RPN bucata.
A crescut la tara si spune ca a avut o copilarie minunata. S-a jucat si a muncit alaturi de parinti, dar fara sa simta ca era vreo corvoada. Zice ca i-au ramas nesterse din minte culorile florilor, dealurilor, padurilor si ca iarna i se parea un mister ce cuprindea intregul sat. Si in timp ce copiii ieseau la sanius, mamele si bunicile se intreceau in tesaturi si cusaturi, iar cele mici n-aveau voie ca era treaba serioasa. Doar la etapa de pregatire a firelor de lana pentru lucru erau ingaduite. Bunica ei ii spunea deseori ca meseria se fura si ca se se uite la mainile ei ca sa invete, dar Rozica isi aduce aminte ca era imposibil asta deoarece lucra foarte repede. Asa ca a intrat de cateva ori pe furis sa lucreze si ea, dar a stricat marginile.
Sursa: adelaparvu.com