Pe Strada Clucerului nr. 16, in spatele Pietei 1 Mai, in sectorul 1, l-am intalnit pe anticarul Iulian Preda, intr-o casa cu etaj. La mansarda are un magazin de antichitati ce are ca slogan Antichitati, Arta, Curiozitati, cu obiecte deosebite: tablouri vechi si valoroase, reviste vechi, ii, insigne, obiecte de argint si de bronz valoroase.
Am pasiunea asta din nastere. M-am nascut printre obiecte de arta si cu timpul am inceput sa le indragesc. Este un domeniu riscant, ca investesti bani in obiecte de arta si nu stii cand ii scoti. E un risc extraordinar de mare, insa satisfactia pe care o ai cand te viziteaza cineva e mare. Adica, spiritual eu sunt extraordinar de bogat. Pandemia asta m-a afectat. Din cauza ei si a dublei crize financiare, omul nu mai are bani de dat pe asa ceva. Oamenii se limiteaza la burta si la factura. Nu il mai intereseaza altceva. E pacat, ca ii rugineste creierul fara cultura. Ramane un animal vorbitor fara cultura. Pisica mea, Mitza, e foarte inteligenta, e prietena cu pictorul Parghel. Il cunoaste, se aseaza la el in brate si are mai multa cultura decat multi altii, care nu se uita la asa ceva, ne-a spus anticarul Iulian Preda.
La magazinul lui de antichitati, care poate fi numit pe drept cuvant un muzeu de arta, gasiti tablouri de pictori renumiti: Bancila, un autoportret Gheorghe Lemeni, G.D. Mirea, Magdalena Radulescu, Ignat Bednarik, Sava Hentia, Ion Pacea, Simion Silaghi Zugravu, Dumitru Ghiata, Teodor Victor, Florian. Magazinul este deschis de sapte ani, deschis intre 10.00 - 18.00. De asemenea, gasiti si o camasa de noapte barbateasca, insigne cu Lenin, statuete de bronza, o piesa Marton Izsak, numita Holocaust, tavi din argint, o statueta din ipsos neterminata de un mare artist, Oscar Han.