noi3.life: FISA DE PERSONAJ - LUCIAN IONITA (Autoare: Laura Ivancioiu)
Azi e ziua lui Lucian Ionita. Lucian al meu, adica. Implineste 48 de ani. Asa ca i-as face o fisa de personaj. Lucian este probabil omul care spune cel mai des, dintre toti oamenii pe care ii cunosc, chestii precum viata e frumoasa, uite ce viata buna avem!, uite ce bine e!, sunt binecuvantat. De cateva ori pe zi de des!! Din aceeasi categorie, de cate ori vine vorba de varsta lui, de imbatranire etc., spune zambind: usurel trecui prin lume. E un vers dintr-un cantec de muzica populara, care i-a placut lui pentru ca e fix despre gandul asta ca viata e frumoasa si ca Uite, ce noroc sa am asa o viata!
Canta tare prin casa in fiecare dimineata. In fiecare dimineata! Tare! De obicei cantece patriotice (!!!! ) si cantece de la Cenaclul Flacara. Uneori, daca plecam in graba de acasa si ajunge necantat la birou, canta la birou. Seara se asaza pe canapea cu un vin in pahar (Doamne, ce vin bundeschide tableta (Uite ce tableta frumoasa am!) si fie urmareste canale de YouTube despre tehnologie, fie asculta muzica - Dire Straits, Pink Floyd, Cenaclul Flacara, Tudor Gheorghe, Liviu Vasilica, Taraf de Haidouks, Caliu si mai nou surorile Osoianu. E autodidact, a invatat foarte multe de pe YouTube in ultimii ani. Are multe jucarii - cele mai noi telefoane, laptopuri, tablete, drona, camera 360, GoPro nu stiu de care, monopiede, trepiede, camere video pe care si televiziunile si le-ar dori, lumini, lavaliere, microfoane smechere, mixere de montat audio si video. Multe! Si se bucura foarte tare de ele! Face jocuri de cuvinte foarte inspirate. Face toate uciacasierele sa zambeasca, oricat de obosite sau plictisite ar fi. Nu poate spune nu. Daca il intreb:
- Mergem la un concert, Lucian?, el zice:
- Da. Si putem sa stam acasa, sa gatim ceva bun si sa stam linistiti.
Are tatuat pe mana Be Here Now. Si mai are un tatuaj, un trandafir, cel mai ieftin tatuaj pe care l-aucia putut face cand a fost in America. A lucrat in constructii trei luni in Georgia si voia o amintire de acolo. A inceput trei facultati (fizica, ceva informatica la ASE si jurnalistica), la primele doua a facut cativa ani, pe ultima a terminat-o, desi nu si-a dat licenta niciodata. Este unul dintre cei mai inteligenti oameni pe care ii cunosc. A fost jurnalist sportiv, apoi director de marketing pentru reviste, apoi publisher, apoi director general de trust de presa, acum se numeste digital enthusiast si vrea sa faca din canalul Pacientul 2.0 cea mai cunoscuta sursa video de educatie pe sanatate. Ii place Delta. Si apa, de orice fel. Bine, nu in pahar, v-am spus, in pahar ii place vinul rosu sec. Si ii plac barcile - nu de fite, ba dimpotriva, cat mai pescaresti, de aluminiu, sa fie usoara si sa aiba loc pe mijloc sa punem un cort sa dormim pe lacuri. Scrie, picteaza si mai ales deseneaza foarte frumos. Ii plac impresionistii si are mereu discutii cu Maria cand mergem la muzee despre cum pica lumina, despre ce tehnica de pictat a folosit artistul aici etc. De cate ori ne certam imi spune ca noi o sa imbatranim impreuna”si ca e ok sa avem discutii, dar trebuie sa avem in cap mereu ca e doar o discutie, noi o sa imbatranim impreuna. La multi ani, bebe! Stiu ca ai tot ce vrei. Iti doresc sa ramana asa!

(Sursa: noi3.life)