Cu ani in urma, pe vremea cand lucram la ziarul Realitatea Romaneasca, am realizat un material despre cantaretii romani. pasionati de biciclete, care nu a apucat sa fie publicat. In exclusivitate apare acum, in www.estiri.ro.

Mircea Baniciu are o bicicleta de la o firma ungureasca. Ii place ca se poate deplasa in aer liber cu ea.
- Eram pasionat de mersul pe bicicleta de cand eram pusti. Prima bicicleta am avut-o la zece ani, can eram la Timisoara. Prefer sa merg seara cu bicicleta, pentru ca ziua este balamuc! Seara e un aer mai curat si nu inghit toate noxele din Bucuresti. Nu imi aleg un loc special unde sa merg cu bicicleta. Ziua merg cu masina, iar seara cu bicicleta. Imi place sa ma mai misc, adevarul este ca am o bicicleta buna. La munte n-am apucat inca sa merg cu bicicleta, dar mai trag o raita si prin parc, a zis Mircea Baniciu.
Berti Barbera merge ziua cu bicicleta.
- Merg ziua cu bicicleta, cat timp este cald afara, din aprilie pana in octombrie. E vehicolul meu, depinde ce treaba am, fie ca am repetitii la tv, fie ca merg in oras sau sau la banca. Sunt oameni care se simt mai bine daca merg cu limuzina decat cu bicicleta. In parc si la munte nu merg cu bicicleta. Cand ies cu Adina la agrement merg in parc. E singura mea legatura cu miscarea fizica si e un mijloc de transport util. Si, in plus, nici nu polueaza. Prima bicicleta am avut-o la zece ani si am si cazut atunci, ne-a spus Berti Barbera.
Florin Barbu de la Proconsul are o bicicleta germana de tur, de cativa ani.
- Imi place sa fac tururi cu ea si am fost pe bicicleta impreuna cu sotia pana la Balcic, in Bulgaria. Am fost si la Piatra Craiului cu bicicleta. Tine si de conditia fizica a fiecaruia sa mearga cu bicicleta. De mic sunt pasionat de bicicleta. M-am apucat de bass pentru ca un vecin avea o chitara bass. I-am imprumutat vecinului bicicleta, o semicursiera, si mi-a dat chitara pentru o saptamana. Sunt la a patra bicicleta, pe care am cumparat-o de la Horia Crisovan, chitaristul trupei Blazzaj.
Acesta merge cu bicicleta la Valenii de Munte, la Slanic-Prahova, si la Cheia - Poiana Brasov - Rasnov - Bran.
Horea Crisovan este pasionat de doua stiluri: city-bike si cursiere.
- Merg de la cinci ani pe bicicleta si am avut non-stop o bicicleta. Am facut si drumuri de 200 de km pe zi ai am facut Clisura Dunarii. Acum intentionez sa fac un drum pe sub Retezat. Pe zi, ma mai duc cu bicicleta de acasa la serviciu si ma plimb 30 - 40 de km zilnic. Cea mai lunga distanta cu bicicleta a fost de 7.000 de km, pe traseul Timisoara - Arad - Lipova, spre granita cu Ungaria, ne-a zis Horea. Artistul merge pe Bega in sus, cu mountain-bike-uri.
- Are un Bergamont de 400 de euro, si sotia mea un Rabeneick Sherba, model 2004.
Atat de pasionat de biciclete este, incat Horea merge cu bicicleta si la minus 15 grade Celsius. A fost chiar si la un concurs din Timisoara. La coborari atinge si 70 de km la ora cu bicicleta.
Ati Panaitescu de la Mandinga are doua biciclete: un Fishbone Dunhill american si un citybike Bulls.
- Sunt pasionat de biciclete de la patru ani si am mostenit pasiunea asta de la fratele meu, Ori, care este campion national la bicicross, in Chile. El mi-a insuflat pasiunea pentru bicicleta. In Parcul Tineretului merg cu bicicleta. La munte nu am mers inca cu bicicleta, dar vreau. Pe zi, merg cel putin 10 km cu bicicleta si ma ajuta sa ajung mai repede. In plus, fac si miscare, ma plimb si ma relaxeaza.
Pepino de la Parlament este pasionat de bicicleta de cand se stie.
- Din banii pe care ii primeam lunar de la ai mei, mi-am cumparat singur o bicicleta cand aveam 13 ani, un Pegas, dupa care am avut semicursiera Sputing. Am avut zece biciclete si mi se furau. Acum am un DHS care are frana ca la masina si sunt multumit de ea. In tarile civilizate, au benzile speciale pentru bicicleta si grilaje de parcare a bicicletelor. Singurul lucru bun sunt adanciturile din borduri pentru biciclete. La magazinel mari ar trebui sa fie grilaje pentru biciclisti. Mie imi place ca soferii romani nu se pot obisnui cu ideea ca pe dreapta sunt biciclisti.
Cantareata Inna mai lasa din cand in cand masina si pleaca la plimbare pe doua roti. Inna a ales sa se plimbe la un moment dat prin Paris, dar nu oricum, ci pe bicicleta.