Recent, la o celebra pizzerie din Bucuresti a avut loc vernisajul expozitiei de caricatura In pana lui Boboc. Caricaturistul Mihai Gabriel Boboc expune lucrari cu un discurs social sau politic divers, o incursiune inedita, dar si amuzanta in universul cotidian. Expozitia poate fi vazuta la pizzeria CUPTORUL CU LEMNE din Bucuresti, local care gazduieste un club national de caricatura.

Mihai Boboc, expozitie de caricatura in Bucuresti: Discursul politic in caricatura de presa

Mihai Gabriel Boboc s-a nascut pe 18 iunie 1969 si este absolvent al Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti.
A debutat cu o caricatura publicata in ianuarie 1990 in ziarul Adevarul. In perioada 1995-1997, a avut o rubrica permanenta in ziarul Tineretul Liber, intitulata TL BOB. De asemenea, a publicat caricaturi in Urzica si Adevarul.
Din 2001, deseneaza caricaturi pentru Loteria Romana, la rubrica permanenta In pana lui BOBOC.
A obtinut 11 premii nationale la diferite concursuri si festivaluri de caricatura. Mihai Boboc a participat, de asemenea, la numeroase expozitii nationale si internationale de grup, in tari precum Turcia, Coreea de Sud, Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Ungaria, Grecia, Polonia, Rusia, China, Ucraina, Cehia, Slovacia, Brazilia, Mexic.
- E dificil, poate chiar fortat in spatiul mioritic, sa definesti o caricatura de tip european. Totusi, indraznesc sa afirm ca Mihai Boboc are acest merit: in linii simple, minimale, contureaza o multitudine de idei, construieste campanii. Marile probleme sociale si politice sunt minutios analizate de artist, iar desenul reuseste sa transmita sinteza unei zile intregi sau a unor evenimente internationale de anvergura, apreciaza jurnalista Rodica Sarmas Funea.

(Sursa: magnanews.ro)