Adaptat dupa romanul indragitului autor Jack London, Chemarea strabunilor transpune pe ecran povestea lui Buck, un caine iubitor, a carui viata domestica este data peste cap atunci cand este indepartat de casa sa din California si ajunge in salbaticia din Alaska, in timpul goanei dupa aur din anii 1890.
In calitate de cel mai nou membru al unei echipe de caini de sanie, al carei lider devine ulterior, Buck are parte de o aventura spectaculoasa, gasindu-si in cele din urma adevaratul loc in lume si devenind propriul sau stapan.
Chemarea strabunilor este un film revolutionar, care imbina live-action-ul cu animatia si reuseste prin efectele vizuale spectaculoase sa redea trasaturile si emotiile animalelor cat mai realist. Chris Sanders este regizorul filmului, scenariul este realizat de Michael Green, adaptat dupa romanul lui Jack London.
Filmul a fost produs de Erwin Stoff, Diana Pokorny fiind producator executiv, iar Ryan Stafford coordonatorul efectelor vizuale. Distributia filmului este formata din Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford si Colin Woodell.