Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa organizeaza joi, 27 februarie 2020 de la ora 18:30 la vernisajul expoziției temporare de fotografie #4Rusia - file din natura, organizata in colaborare cu Societatea Geografica Rusa (Russian Geographical Society), Centrul Rus de Stiinta si Cultura si Ambasada Rusiei in Romania.
Expozitia, aflata la Muzeul Antipa la cea de-a patra editie, cuprinde fotografii nominalizate sau castigatoare ale concursului Cea mai frumoasa tara, un proiect al Societatii Geografice Ruse care reuneste cei mai buni fotografi amatori sau profesionisti ai Rusiei.
De la prima editie a concursului, din 2015, au participat 25 de mii de fotografi, cel mai in varsta participant avand 98 de ani, iar cel mai mic, doar 4 ani. In cinci ani de existența a concursului, au fost primite spre jurizare peste 440 de mii de fotografii iar expozițiile cu lucrarilor finalistilor si castigatorilor sai sunt expuse cu succes in intreaga lume.
#4Rusia - file din natura reuneste, in premiera, patru secțiuni dedicate fotografiilor realizate de copii: Peisaje, Lumea animala, Microunivers si Lumea pasarilor. O noutate o reprezinta, anul acesta, fotografiile facute cu telefonul mobil care au fost admise in concurs (in secțiunea Fotografiat de pe smartphone), fapt care face ca aceasta competitie sa fie de acum accesibila tuturor iubitorilor de natura si nu doar celor ce reusesc sa foloseasca un aparat de fotografiat performant.
#4Rusia - file din natura transpune in imagini fascinante biodiversitatea din tinuturile indepartate si salbatice ale Rusiei.
De la Lumea subacvatica, secțiunea care surprinde viata locuitorilor subacvatici, fie ei pradatori periculosi ori moluste inofensive, pana la Microunivera, care suprinde in detaliu grația si organizarea complexa a unei lumi greu de vazut cu ochiul liber, fotografiile reflecta momente unice din viata animalelor salbatice surprinse in habitatul lor natural. Grupate in 11 secțiuni, fotografiile expuse in holul central al Muzeului Antipa au ca obiectiv principal acela de a atrage atenția asupra problemelor care amenința patrimoniul natural, istoric si cultural al Rusiei.
Expoziția se adreseaza atat copiilor de peste 7 ani, cat si publicului adult, fiind un excelent ambasador al promovarii respectului pentru natura la nivel global si un indemn serios sa meditam la viitorul pe care dorim sa ni-l cream.
Evenimentul va avea loc in prezența domnului Igor Iniushkin, Ministru-consilier in cadrul Ambasadei Rusiei in Romania, a doamnei Natalia Muzhennikova, Director al Centrului Rus de Știinta si Cultura din Romania si a domnului dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului National de Istorie Naturala Grigore Antipa.
Participanții la ceremonia de deschidere se vor bucura de un moment artistic oferit de artistii Teatrului de Stat de Opera din Voronej, urmat de o degustare de produse tradiționale rusesti.
Va asteptam cu drag joi, 27 februarie 2020 incepand cu ora 18:30 la Muzeu si va anuntam, cu acest prilej, ca intrarea la vernisaj este libera, apoi expozitia va face parte din circuitul de vizitare pana pe data de 29 martie 2020.
Sponsor: Hotspot Educational BRD Groupe Societe Generale
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Centruldepresa.ro, HotNews.ro, National Geographic
Detalii: www.antipa.ro