La Targul de Craciun organizat in curtea Muzeului Taranului Roman mi-a atras atentia standul lui Ioan Silviu si al Roxanei Batariuc.
La standul nostru gasiti cusme, tichii armeneste, braie, veste feminine, veste barbatesti sacouri feminine, cu anumite decoratiuni populare, camasi masculine - una medievala, doua bucovinene, una cu influenta slava si una haiduceasca, toate din materiale naturale precum in si bumbac, lana la veste si sacouri. Cele mai cautate sunt cusmele si braiele. Pot fi purtate atat la nunti, cat si la petreceri. Ma inspir din diferite culturi: cultura dacica la fesurile dacice, din cultura aromana la tichii, la braie am mai multe influente: ucraineana, baroca, saseasca, romaneasca orientala, in functie de decoratiuni. De obicei, merg la evenimente mari: medievale, festivaluri de folclor, ne-a spus Ioan Silviu de la Arta pentru suflet.
Mai multe detalii despre hainele create de ei puteti gasi pe pe www.artapentrusuflet.ro si pe Facebook: artapentrusuflet.ro.
La targul de la MTR cusmele create de Ioan Silviu sunt 40 RON, fustele la 90 RON, camasile barbatesti - la 150 ron si sacourile de dama - la 150 RON.
Targul este deschis pana pe 23 decembrie inclusiv, iar intrarea este libera.