VISION P.M. a organizat recent proiectia de gata a filmului VALEA ORBILOR, la CINEMA CITY din AFI COTROCENI Bucuresti.
Regizorul Ion Ionescu revine pe marile ecrane cu o productie inedita, VALEA ORBILOR, filmul ce aduce in prim-plan evenimente istorice pline de tragism ale anilor 1940, moment in care Ungaria Horthysta preia o parte din Transilvania.
Pe data de 17 octombrie, ora 19:00, la Cinema City Cotroceni, regizorul Ion Ionescu, actorii Ela Prodan, Andrei Stan, Irina Noaptes, Anca Similar si o buna parte a numeroasei echipe artistice, au fost prezenti la proiectia de gala din Bucuresti, pentru a impartasi experiența din timpul filmarilorintr-o sesiune de Q&A.
Scenariul urmareste periplul unui ungur evreu, Sandor (Andrei Stan) si al romancei Rozalia (Ela Prodan), care, in incercarea lor de a evada si a ajunge pe teritoriu romanesc, sunt martorii acestor masacre.
VALEA ORBILOR subliniaza subiecte si timpuri istorice prin prezentarea unei povesti de dragoste si moarte, in care fragilitatea existentei umane intra in prim-plan. Odiseea unui barbat care se lupta din rasputeri pentru a o salva pe femeia pe care o iubeste, se desfasoara in mijlocul crimelor teribile din satele transilvanene.
VALEA ORBILOR va fi lansat in Romania de VISION P.M. incepand cu 18 octombrie si va putea fi vazut in Bucuresti, Cluj Napoca, Sibiu, Botosani, Ploiesti, Timisoara, Targu- Mures, Petrosani, Craiova, Pitesti, Resita si Caransebes.
Parteneri: Centrul National al CInematografiei(CNC), UPFAR ARGOA, DACIN SARA, CHAISAW EUROPE.
In exclusivitate pentru www.estiri.ro, actorul Andrei Stan a marturisit:
A fost un rol greu de interpretat in film, dar si pentru mine, cel de azi, dupa trei ani de la terminarea filmului, rolul inca ar fi greu. Fiind prima data cand m-am vazut pe ecran, am avut emotii si nu am reusit sa ma uit la film detasat si-mi aduceam aminte de momenetele in care filmam si ce se petrecea la fata locului.