Mai curajos ca niciodata si mai intens decat pana acum, maratonul petrecerilor animate transforma cea de-a 14-a editie Animest intr-o celebrare a filmelor care depasesc barierele genului.
Intre 4 si 13 octombrie, Festivalul International de Film de Animatie isi surprinde publicul cu un cocktail nonconformist de muzica live si proiectii hipnotizante, dedicat celor care vor sa se bucure de experienta de festival zi si noapte.
Biletele vor fi puse in vanzare in curand, dar fanii Animest pot cumpara deja Gold Card-ul editiei, care asigura accesul la toate proiectiile din program, incluzand evenimentele speciale.
Trippy Animation Night, noaptea filmelor psihedelice si avangardiste, va parasi in acest an sala de cinema si se va transforma intr-o petrecere electrizanta, dedicata spectatorilor care nu se feresc sa iasa din zona de confort.
Proiectia filmelor din selectia curatoriata si la aceasta editie de artistul olandez Michael Helmerhorst va fi acompaniata live de universul muzical techno faggothique al celor de la Fluid, invitatii speciali ai evenimentului programat sambata, pe 5 octombrie, de la ora 23:00, la Fabrica Gastropub.
Cele mai spectaculoase videoclipuri muzicale animate se vor intrece pentru premiul editiei la Animusic Night, pe 10 octombrie, la Club Control. De la Black Metal la indie alternativ, calatorind prin lumea muzicii electronice si bifand inclusiv doua formatii autohtone, selectia din acest an va face deliciul tuturor iubitorilor de muzica si animatie, dar va ingreuna decizia juriului. Programata la ora 21:00, proiectia va continua cu sound-ul inconfundabil Golan DJ Set, si cu o invitatie la petrecerea care se va intinde pana tarziu in noapte.
Alexandru Burcea (Golan) este invitat anul acesta in juriul sectiunii alaturi de Gilda Comarzan, realizator si producator Radio Guerrilla, fotograf pasionat de muzica si prietena Animest dintotdeauna. Ei vor desemna castigatorul impreuna cu artista mexicana Aria Cavamonas, prezenta pentru prima data in Romania.
Vineri, pe 11 octombrie, de la ora 23:00, Fabrica Gastropub devine locul de intalnire al celor mai bizare creaturi la Creepy Animation Night. Iubitorii de horror-uri originale sunt invitati sa exploreze lumile fantastice imaginate de Aria Cavamonas, artista care conduce cinematografia experimentala de animatie la un alt nivel. Filmele ei, in special Carnival of the Animals si Own Flying Circus au fost proiectate si apreciate in cele mai mari festivaluri ale lumii, iar la Animest, seria de scurtmetraje pe care le semneaza va fi acompaniata de un super live act Karpov not Kasparov.
Programul complet al ediției cu numarul 14 Animest va fi disponibil in curand pe www.animest.ro.
Cea de-a paisprezecea editie a Festivalului International de Film de Animatie Animest va avea loc in perioada 4 octombrie - 13 octombrie 2019 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema City, Opera Comica pentru Copii, AWE - Adaptive Work Environment, Muzeul de Arta Recenta, Institutul Cervantes, KUBE Musette si Club Control.
Festivalul International de Film de Animatie Animest este organizat de Asociatia ANIMEST,